Veel matches gemaakt rondom de maquette

30 juni 2012

Match

Historisch Centrum Het Markiezenhof is sinds kort partner van Samen voor Bergen op Zoom. Hun partnerschap levert hen boven verwachting veel matches op rondom de Maquette.

Het heeft veel voeten in de aarde gehad om de Maquette naar Bergen op Zoom te krijgen. Hiervoor is dankbaar gebruik gemaakt van sponsors, die bereid waren om het transport, de opslag, drukwerk  en inrichting van het Koetshuis voor hun rekening te nemen.

Voor het schoonmaken van het Koetshuis, waar de Maquette is geplaatst,  heeft Stichting Samen Werken personele inzet geleverd. Om dit op een verantwoorde manier te kunnen uitvoeren was Eco-Point bereid om de schoonmaakmiddelen beschikbaar te stellen.

Daarnaast heeft De Grafische Wereld het drukwerk voor haar rekening genomen tegen zeer maatschappelijke tarieven. Naast het maken van het drukwerk is het meedenken over het concept zeer op prijs gesteld.

De Maquette is van Parijs naar Bergen op Zoom vervoerd door Meeus Transport en Sabic heeft het Lexan geleverd, dat rondom de Maquette is aangebracht ter bescherming.

Onderin het Koetshuis is het Maquettecafé ingericht waar bezoekers na het bezichtigen van de Maquette kunnen genieten van een drankje met een lekkernij in de vorm van de Bergse Bastaert of een originele Maquettekoek (ook heel lekker). Dit kan bij goed weer ook in de tuin van het Markiezenhof. Hier levert Stichting Samen Werken weer de personele inzet, geheel in stijl in historische kledij.

Ook het inrichten van het Maquettecafé is door de medewerkers van Stichting Samen Werken ondersteund.

Voordat de Maquette in elkaar gezet kon worden, moest natuurlijk gekeken worden of alle stukken compleet waren. Hiervoor was een loods ter beschikking gesteld  door  Meeus en hebben  wederom medewerkers van Stichting Samen Werken meegeholpen bij het uitpakken en neerleggen van de stukken.

Op vrijdag 29 juni was de officiële opening voor genodigden  en kon men de Maquette gaan bewonderen. Broodje Groffen heeft de genodigden voorzien van een heerlijke snack.

Bergen op Zoom Bruist zal in het augustusnummer nog een stukje schrijven over de Maquette en de Rabobank biedt haar leden de mogelijkheid de Maquette voor de helft van de prijs te gaan bezoeken. Dit kan middels een coupon in de eerstvolgende editie van ledenmagazine Dichtbij van de Rabobank.

Laten we vooral niet vergeten dat ZuidwestTV een mooie opname heeft gemaakt, welke als promotiefilm wordt uitgezonden op ZuidwestTV.

Alle medewerking is verleend in ruil voor publiciteit op het drukwerk dat wordt verspreid, zoals de flyers, entreebewijs en boekjes.

Dit project is een mooi voorbeeld van hoe we er met elkaar voor kunnen zorgen dat een uniek object /project tegen gereduceerde kosten gerealiseerd kan worden!