Zonder al te veel omwegen kun je direct iets voor elkaar betekenen

13 april 2021

In de spotlight

Iets belangeloos doen is voor Pascal de Klerk van afvalverwerker Saver heel erg belangrijk. Dat is iets wat hij ook terugvindt bij Samen in de Regio en daarom wil hij met Saver ook graag deel uitmaken van het netwerk: “Het hoeft niet altijd te gaan over ‘geld verdienen’. Het is ook gewoon fijn als je met weinig moeite iets kunt doen voor een andere partij die daar heel veel baat bij heeft. Vaak zit een grote toegevoegde waarde in iets heel kleins.”

Niet alleen zakelijk is Pascal een betrokken man, ook op persoonlijk vlak zet hij zich in: “Ik ben vrijwilliger bij Humanitas. Ik vind dat je als persoon iets mag terugdoen voor de gemeenschap. Dat doe ik zelf, maar ook als bedrijf. Daarom zijn we lid van Samen in de Regio”, vertelt Pascal, die het begrip betekenisvol ondernemen omarmt.

De wereld een beetje beter maken

Voor Pascal is het belangrijk dat de wereld op tal van manieren een beetje beter gemaakt kan worden: “Dat doen wij als Saver door afval op te halen en met recycling bezig te zijn. Ik ben trotse eigenaar van de Groene Pluim voor duurzaam ondernemen. Maar ik vind het ook belangrijk om mensen op de arbeidsmarkt te helpen”, legt Pascal uit.

Samen in de Regio is daarom bij uitstek geschikt om evenementen, bedrijven en ondernemers aan elkaar te koppelen: “Het is voor mij persoonlijk de toegang tot een netwerk met partners waar ik anders niet zo makkelijk bij kom. Het zijn de verschillende O’s die worden samengevoegd tot een krachtig geheel. De balans daarin is goed.” Dat het daarbij niet direct om geld draait, vindt Pascal erg waardevol: “Liever niet zelfs! Dat is niet de eerste reden om bij Samen in de Regio te zitten. Het is juist zo mooi dat je zonder al te veel omwegen direct iets voor elkaar kunt betekenen.”

Verschillende vormen van samenwerking

In de loop der jaren heeft Saver al verschillende keren nuttig gebruik kunnen maken van ons netwerk: “Via Kijk Binnen bij Bedrijven hebben we iemand aan een stage geholpen en die heeft nu ook een baan bij ons in de fietsenreparatie. Maar we hebben ook voor een open dag van Samen in de Regio belangeloos het terrein schoongeveegd”, vertelt Pascal enthousiast.

Als het aan hem ligt ontmoet hij zo snel mogelijk weer partners van Samen in de Regio in het echt: “Dit jaar is het door corona wat moeilijker, want we kunnen fysiek niet bij elkaar komen. Elkaar bellen doe je toch wat minder snel. Dat is jammer, want er zijn al zoveel mooie samenwerkingen ontstaan”, besluit Pascal zijn verhaal.