Zomeravondborrel, da’s lekker netwerken

20 juni 2019

Evenementnieuws

Zomers zonnetje, mooie mensen, lekker eten, een heerlijke locatie buiten én een goed gesprek. We hadden het beloofd: bij de Social Summer van Samen in de Regio vieren we de zomer. En er was nieuws te melden. Deze keer kwam het van Samen in de Regio zelf. En natuurlijk gaat het dan over samenwerken.

Van website naar platform, dat is 2.0
Bij Samen in de Regio zijn we van actie en nog meer van interactie. De partners zijn actief in het netwerk, er wordt volop ge-matched. En voortaan is deze dynamiek ook te beleven op de nieuwe website van Samen in de Regio. “Eilandjes komen samen, ook digitaal komt de kruisbestuiving nu tot stand ”, vertelt Thiemen Vermeulen van Vermeulen Steenbergen Marketing&Communicatie. Eric Verheijen van Lyfter, bureau voor webdesign en sinds kort partner van het netwerk, nam ‘het bouwen’ van de website voor hun rekening. “Zelf hebben we veel affiniteit met de regio, gevestigd in Steenbergen. Met Samen in de Regio is het makkelijker om de regio een beetje mooier te maken. Dat is wat we willen.”


Taal op de werkvloer
Nog meer nieuws, over laaggeletterdheid. “De kans is dus heel groot dat ook wij laaggeletterden in dienst hebben, nooit bij nagedacht”, was een veel gehoorde reactie. “Ik herken de signalen zoals bril vergeten zijn, geen tijd hebben om formulier in te vullen, maar had ze niet in verband gebracht met laaggeletterdheid. Goed om op de agenda te zetten!.” Esther van de Haterd, gemeente Bergen op Zoom en Natasja van Ineveld, Kringloper deelden hun kennis en ervaring met de aanwezigen. De echte waarde van taal, zoals we ons dat maar zelden realiseren, werd duidelijk uit de verhalen van de taalambassadeurs, laaggeletterden die taalonderwijs zijn gaan volgen. Evelien Hoogeveen van WijzijnTraverse “Ik durf  nu meer de wereld in”, vertelt Anita van Hooijdonk. Het is ook heel belangrijk om de laaggeletterden hun hand vast te houden en hen mee te nemen. “Anders had ik het nooit gedaan,” vertelt Leo Dietvorst, ook taalambassadeur. Verhalen die meer dan welke kennis en feiten ook, vertellen wat de waarde van taal is. Het was stil in de zaal.

Toolkit voor werkgevers over aanpak van taal
Samen in de Regio gaat met taalaanbieders uit Bergen op Zoom samenwerken. Werkgevers, die aan autochtone werknemers hulp bij taal aan willen bieden kunnen bij Samen in de Regio terecht voor advies. Zij bereiden een toolkit met aandacht voor elke stap in de aanpak van laaggeletterdheid. Meest belangrijk daarbij: korte lijntjes om direct bij de juiste contactpersoon te zijn.

De zomer vieren
De temperatuur was aardig opgelopen in de zaal. Dus lekker naar buiten, samen eten en nog even bijkletsen en hier en daar ook nog even het serieuze netwerken. Hoe dan ook, in de schaduw van de oude bomen op de mooie locatie van Akkermans Leisure&Golf was het heerlijk om te zijn. Voor de foto’s konden we rekenen op Chris van Klinken.