Zo helder als glas

23 november 2020

Match

Onlangs hebben de medewerkers van Stadlander eens flink opgeruimd en ze bleken een hoop extra glazen en servies te bezitten, waar ze een nieuwe bestemming voor wilden vinden. En daarom belden ze met Samen in de Regio. De vraag: “Kunnen jullie daar wat mee?” klinkt ons in zo’n geval als muziek in de oren. In ons netwerk hebben wij veel partners die we hiermee kunnen blij maken, dus zetten wij de vraag uit.

Creatief met glas

Bij Educura konden ze er zeker iets mee! Voor hun dagbestedingsprogramma, bedoeld voor jongvolwassenen met verschillende soorten ontwikkelingsproblematiek, werd enthousiast gebruik gemaakt van de glazen. Eerst versierden de kinderen hun eigen glas met mooie motieven om er – nadat alles was opgedroogd – een lekker drankje uit te drinken.

Spontaan aanbod

De dagbesteding van Educura is geen sociale werkplaats waar productie wordt gedraaid, maar er wordt samen met de jongeren besloten wat ze doen. Dit is afhankelijk van het materiaal dat beschikbaar is en waar de kinderen op dat moment zin in hebben. Zo’n spontaan aanbod van Stadlander, valt bij hen daarom dus zeker in goede aarde.

Papier hier

Toen we recentelijk foto’s ontvingen van hun kunstwerken en gezellige middag, hadden wij ook net onze kast opgeruimd. Gelijk ging bij ons weer een belletje rinkelen: “Kunnen jullie eigenlijk ook gekleurd papier gebruiken?” Natuurlijk! Dus konden we weer een nieuwe afspraak maken voor het ophalen van een stapel papier.

Wij kijken nu al uit naar foto’s van wederom zo’n creatieve dag.