Zeg het met bloemen

10 oktober 2022

Match

Bloemen maken je blij. En van het geven van bloemen word je vaak net zo blij als van het krijgen ervan. Dat is wat Eugenia en Edwin Koolen van Koolen Photography in gedachten hadden toen na een fotoshoot voor een bloemist zo’n twintig kratten met bloemen op hun set achterbleven. Een prachtige verzameling en nog heerlijk fris. Eugenia: “Daar gaan we mensen blij mee maken, zeiden we. Via een kennis kreeg ik de tip om Samen in de Regio te bellen. Ik had niet bedacht dat het zo gemakkelijk zou zijn om in korte tijd zoveel mensen te bereiken.”

Gauw in actie

Verse bloemen, daar moest natuurlijk gauw actie op komen. De timing was gelukkig goed. Op donderdag, vlak voor het weekend bloemen mee naar huis. In een netwerk als dat van Samen in de Regio verdient iedereen een bloemetje! Maar we moesten ook wat praktische afwegingen maken. Zoveel mogelijk mensen bereiken, verspreid over de regio. Mensen voor wie bloemen in huis écht een welkom extraatje zijn.

Boeketje voor thuis

Dus zo kwam het dat medewerkers van De Kringloper op het productbewerkingscentrum aan het eind van de dag bloemen mee naar huis kregen. Ook de mensen die in Ossendrecht en in Bergen op Zoom de boodschappenpakketten kwamen halen bij Voedselbank Goed Ontmoet kozen elk enkele bloemen om er thuis in een vaas een aardig boeketje van te maken.

Van betekenis zijn

De bloemist die bij de fotograaf was, had van tevoren niet kunnen bedenken dat de bloemen terecht kwamen bij wel honderd gezinnen! Een mooi gebaar en we zijn trots dat ons het netwerk bij mensen spontaan genoemd wordt als je van betekenis wilt zijn voor anderen.