Wouter Melkert ‘ownt’ zijn ‘shit’

5 augustus 2022

Partnernieuws

“Al heel mijn leven twijfel ik aan mezelf. Ben ik wel goed genoeg, ben ik het wel waard? Soms vond ik dan van wel, maar meestal knaagde er iets. Maar nu is dit moment er. Mijn boek Own Your Shit zorgt ervoor dat ik als zelfcriticus toch echt heel trots ben op mezelf,” vertelt Wouter Melkert van Plek voor Gesprek blij.

Drie levensvragen

“In dit boek deel ik mijn verhaal over hoe ik het antwoord vond op de drie grote levensvragen: wie ben ik, wat is mijn doel in het leven en waar word ik gelukkig van? Het zoeken en vinden van deze antwoorden brachten mij een bezield leven. En er ligt nog een heel pad voor me.”

Mensen aan het denken zetten

Met zijn boek hoopt Wouter mensen aan het denken te zetten. “Door deze drie vragen te stellen, zet je echt stappen die je dichter bij het antwoord kunnen brengen.” In zijn dagelijks leven en in zijn werk als leiderschapscoach gebruikt hij alles wat in zijn boek staat.

Leiding nemen

“Vrij vertaald betekent Own Your Shit dat je ownership, ofwel eigenaarschap neemt over de dingen. Ook de shit die je niet bij jezelf wil zien. Onzekerheden, oude pijn en stille verlangens zorgen ervoor dat je niet verder komt en dat je bepaalde moeilijke situaties uit de weg gaat. Maar door te doen alsof het er niet is, blijf je stilstaan. Je moet je shit achter je laten om verder te komen.”

Inspireren

“Own You Shit is geschreven vanuit mijn perspectief, omdat ik mensen niet wil en kan vertellen hoe zij hun leven moeten leven. Het beste wat ik kan doen is delen hoe ik de bezieling vond en hopelijk anderen daarmee inspireer. Want hoe shit het leven soms ook is, zowel de reis als de bestemming zijn de moeite meer dan waard.”

Nieuwsgierig?

Own Your Shit is verkrijgbaar via de website ownyourshit.nl.