Wegwijs in het oerwoud van fondsenwerving

14 september 2020

Evenementnieuws

Toen we na de zomervakantie de workshop ‘Succesvol fondsen werven’ aankondigden op onze website was er direct veel belangstelling. De partners van Samen in de Regio zitten vol ambitieuze plannen. Dat weten we! Veel van hen kwamen met concrete vragen naar de workshop, die op 14 september in Den Enghel werd gegeven.

Oerwoud
De grote belangstelling zegt ook iets over de tijd waarin we zijn terechtgekomen. Financiële ondersteuning, die eerder vanzelfsprekend was, is dat niet meer. En wat nu? De ‘fondsenwereld’ lijkt een oerwoud. Marianne Muller, van Bureau MORE leidde de workshop. Zij antwoordde op de diverse vragen en gaf veel tips. “Een aanvraag opstellen vanuit je passie is sterk. Maar het is ook direct je valkuil. Ik weet wel beter nu!”, aldus een van de deelnemers.

Interessante interactie
Sportverenigingen, zorgorganisaties, onderwijs, cultuur en natuur. Het was een heel diverse groep van deelnemers en dat maakte het interactieve gedeelte van de workshop ook erg interessant. Na de presentatie van Marianne Muller spraken de aanwezigen elkaar in kleine groepen. Ideaal om ervaringen uit te wisselen. Bovendien is het samenwerken ook voor een subsidieaanvraag ontzettend belangrijk. Maak je project breder en zoek de verbindingen, dat noemen de deelnemers vaak als succesfactor.

Verbindingen
Die verbindingen maak je met en via Samen in de Regio. “Is er iets wat nog ontbreekt in deze workshop?”, vraagt Marianne Muller tot slot. Uit de zaal komt het geluid dat het handig is een ‘loket’ in het leven te roepen, dat bereikbaar is voor een korte screening en feedback met een shortlist van meest kansrijke subsidiemogelijkheden. “Een spreekuur?”, bedoelt u. “Dat gaan we organiseren”, zegt Anita Karremans, als blijkt dat bijna de helft van de deelnemers daar wel oren naar heeft. Dus, wordt vervolgd.

Inspireren en verder helpen
Gelukkig was er tijdens de voorbereidingen binnen het netwerk snel een mogelijkheid om uit te wijken naar een grotere locatie met een sessie in de middag en in de avond. Niet veertig aanmeldingen, maar bijna negentig! Waardevol dat Samen in de Regio hen met deze workshop allemaal verder kan helpen en kan inspireren.