Werkgevers zeer tevreden over congres ‘All we need is work’ op Valentijnsdag

17 februari 2019

Evenementnieuws

inspirerende middag”, “bedankt voor de positieve energie, nieuwe inzichten en interessante gepsrekken!”, “wat een positieve vibe”, “Genoten van gastspreker Leo Bormans”, “Erbij zijn was een stukje geluk” …

De arbeidsmarkt is in beweging gezet, dat mag duidelijk zijn met zoveel enthousiaste reacties van de werkgevers die erbij waren. All we need is work en dat gaat helemaal goed komen. Samen met het Werkcentrum presenteerden we een programma dat nieuwe inzichten gaf in het vinden en inzetten van waardevol personeel.

Werkgevers Brabantse Wal hoge ambities
Enkele werkgevers, TanteLouise, ROC West-Brabant, Ricoh Europe en Vliegbasis Woensdrecht deelden op het podium hun ambities, forse ambities. En daar hadden de  werkgevers in de zaal wel oren naar. Er waren direct reacties en vragen uit de zaal “Wij praten verder aan het einde van deze middag”, zo liet Rob Neutelings van het ROC geen kans voorbij gaan direct met werkgevers in gesprek te kunnen.

Kijk Binnen bij bedrijven
Anita Karremans bracht dit nieuwe initiatief voor werkgevers op de Brabantse Wal onder de aandacht. Binnen kijken bij een bedrijf geeft potentieel personeel en scholieren de kans beter op de hoogte te raken van functies en hun inhoud. Het helpt mis-matches voorkomen, het motiveert scholieren en studenten en het zet de bedrijven in de spotlights. Aanmelden werd van harte aanbevolen en kan nog tot 1 maart op www.kijkbinnenbijbedrijven.nl .

Leo Bormans
“Geluk tot de core-business maken, geeft zuurstof aan uw bedrijf.” Dat is niet niks, maar de aanwezigen weten nu precies hoe dat werkt en dat het haalbaar is. Het is een kwestie van anders kijken, echt kijken, aandacht geven. En dat kan iedereen. Geluk is deels maakbaar, nooit geweten, maar geen van de werkgevers die erbij waren zullen het ooit nog vergeten. Leo Bormans, de ‘Ambassador of Happiness & Quality of Life’, bracht heel de zaal in een ongekend positieve stemming.

Sprekers
Volgens Samen in de Regio en Werkcentrum Brabantse Wal was het niet moeilijk, om de juiste sprekers bereid te vinden voor het programma van deze middag. 250 werkgevers is ook voor hen een ‘gouden club’ om hun kennis mee te delen. Wie de doe-sessies voor hun rekening namen? Reggy Schutte van Good Connection. Diederick Janssens, TedX spreker en Business coach. MEE West-Brabant, mee doen mogelijk maken. Wethouders van de drie gemeenten gingen uitgebreid in gesprek met werkgevers.

Sociaal ondernemen uitgelicht
Het Werkcentrum Brabantse Wal had een prachtig voorbeeld hoe zij een kandidaat via een verrassende wending aan een nieuwe baan hebben geholpen. MEE West-Brabant bracht kandidaten met een beperking en werkgevers ter plekke met elkaar in gesprek. Alina Kuijpers, Hoofd Arbeidsmarktbenadering Vliegbasis Woensdrecht: “Met vijf kandidaten gesproken en voor elk van hen zijn er mogelijkheden bij ons. Wat mij betreft een heel geslaagde dag!”, aldus Kuijpers. Ook voor de de sessie Sociaal Ondernemen van MEE was veel belangstelling.

Ontmoeten
Wow, wat een middag vol met nieuwe contacten, matches en vooral een heel goed gevoel bij alle aanwezigen. En prettig netwerken! Vol nieuwe inzichten naar huis, om de volgende dag met des te meer geluksgevoel weer aan de slag te gaan.

Samen werken
Met zijn allen de schouders eronder, dan gaat het altijd beter. Het evenement werd georganiseerd voor de Brabantse Wal en mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de drie gemeenten. Dankzij Studio Goudbaard, Gijs Proost Fotografie, ZuidWest TV en Vermeulen Steenbergen kunnen we het goede gevoel van deze middag delen in de media. Met INQ Events en Fris Presentaties liep de techniek en de presentatie op het podium als vanzelf. Arn van der Vorst, directeur Mepavex leidde het gesprek tussen werkgevers en wethouders. Zep XL vulde op hun grote locatie voor dagbesteding de goodiebags voor de werkgevers. Leerlingen van het Zoomvlietcollege bleken al perfecte hostesses te zijn.