Werkbeurs XXL

9 maart 2017

Match

De elfde editie van de Werkbeurs XXL vond 9 maart plaats in De Stoelemat te Bergen op Zoom. Het evenement was de ultieme kans om laagdrempelig kennis te maken met een groot aantal top werkgevers uit de regio.

Met vele bezoekers, exposanten vanuit allerlei sectoren, diverse pleinen en een uitgebreide Vrijwilligersmarkt, was de Werkbeurs XXL 2017 met recht een succes te noemen.  De Werkbeurs XXL is inmiddels uitgegroeid tot het grootste arbeidsmarktevenement van West-Brabant en daar zijn we enorm trots op!

De Werkbeurs is een initiatief van Samen in de Regio en het Werkgevers Servicepunt West-Brabant. En zij mogen haar samenwerking een voorbeeld voor de regio noemen. De beurs is bedoeld voor studenten, starters en (young) professionals die vrijblijvend in contact willen komen met de beste werkgevers en maatschappelijke organisatie uit de regio.

Er waren een aantal pleinen opgezet met specifiek aanbod, van vrijwilligerswerk, leerwerkplekken, uitzend- of omscholingsbanen tot reguliere vacatures.  Voor de elfde keer vond de beurs plaats en bood dit voorjaar plaats aan 87 standhouders uit Nederland en België. Daarvan waren er 33 vrijwilligers organisaties.

Op het podium van de Stoelemat stonden stands die de bezoekers meer konden vertellen over werken over de grens. Over dit thema werd net als voorgaande jaren eveneens een workshop aangeboden.

Na alle workshops en gesprekken die gedurende de dag plaatsvonden, mocht enige ontspanning natuurlijk niet ontbreken! De dag werd voor alle exposanten dan ook afgesloten met een netwerkborrel.

Met de tool van Marvel Databadge werden de bezoekers makkelijk gekoppeld aan de werkgevers die op zoek waren naar hen. Wanneer een werkgever dé baan had voor de bezoeker, scande hij het speciale entree ticket waarmee de match geregistreerd werd. Het eerste gesprek met de potentiële nieuwe werkgever was al binnen! Via deze tool vonden de werkgevers dan ook simpel en snel haar nieuwe werknemers.

De Werkbeurs 2017 werd mede mogelijk gemaakt door: Sardonos Promoties, Gijs Proost Fotografie, Bakker Groffen, De Stoelemat, Deltacom, WSP Werkcentrum Brabantse Wal, Ricoh & Logistic Force.