Wereldwijde actie maakt de regio mooier

23 september 2019

Match

Bij Cargill zijn ze gewend te denken en te handelen op wereldwijd niveau. Maar zij zijn net zo goed in praktisch handelen, gewoon in de regio. Landelijke en wereldwijde initiatieven vertalen zij met alle plezier naar een lokale invulling. Telkens motiveren zij de eigen medewerkers om een steentje bij  te dragen. En dat is bijzonder te waarderen, want daar wordt de regio steeds een beetje mooier van.

World Cleanup Day, partner gezocht
Het is enkele weken voor 21 september, wereldwijd bestempeld als dé opruim-dag van zwerfafval, als Cargill belt met Samen in de Regio. Een team van acht medewerkers hebben zij al klaar staan om op World Cleanup Day in actie te komen. Of wij binnen ons netwerk op zoek willen gaan naar een partner met wie zij samen resultaat kunnen boeken tegen zwerfvuil. Nou, dat gaat wel lukken!

Gevonden!
Een appel valt niet ver van de boom. De agenda van Natuurpodium Brabantse Wal ziet er deels hetzelfde uit als die van Cargill. Voor een activiteit rondom World Cleanup Day blijken zij elkaar  prima aan te vullen. Natuurpodium heeft basisschool Lodijke en basisschool de Kreek in de startblokken staan, om zwerfvuil te gaan ruimen. De medewerkers van Cargill sluiten daarbij aan en financieren bovendien de afvalgrijpers. Daar heeft het Natuurpodium na vandaag ook nog wat aan!

Deze keer is de Bergse Plaat dus een beetje mooier geworden van een mooie verbinding binnen het netwerk van Samen in de Regio. Het is niet voor de eerste keer dat het Natuurpodium en Cargill samenwerken na een kennismaking via dit netwerk.