VWO 2 Leerlingen van ’t Rijks laten de handjes wapperen!

3 juli 2018

Match

Net voor het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie, staken de leerlingen van RSG ‘T Rijks de handen nog eens flink uit de mouwen. Tijdens de zogeheten onderwijsdag van RSG ‘T Rijks gingen 100 leerlingen, telkens in kleine groepen, aan de slag bij partners van Samen in de Regio!

SKW Lepelstraat
Ontmoetingscentrum ’t Weike was toe aan een flinke schoonmaakbeurt en de leerlingen stelden hen niet teleur. Bezems, dweilen, zwabbers en flink wat sop kwamen er aan te pas. Het was niet voor iedereen gesneden koek, maar het is met zijn allen wél gelukt. De bezoekers van ’t Weike genieten deze zomer van een fris ontmoetingscentrum!

SC Welberg
SC Welberg zat in hun maag met steentjes, die met het nieuw opgereden zand onverhoopt meegeleverd waren. De leerlingen raapten maar liefst twee emmers vol steentjes van het natuurveld. Prettig, want dan kan er straks tenminste weer lekker gevoetbald worden. Rondom het clubhuis was er ook nog werk aan de winkel. De leerlingen maakten tafels en banken schoon en ze hebben ze zelfs geschuurd. Zo maakten zij het voor de vrijwilligers van de club gemakkelijk, die hoeven er alleen nog een likje verf op te zetten. Tegelijkertijd ontwikkelde een andere groep hun kwaliteiten door een helpende hand t ebieden in de groenvoorziening.

Alles spik en span! Er was genoeg energie over voor een partijtje voetbal met een gezellige lunch als beloning voor het harde werken.

Andere groepen leerlingen gingen aan de slag bij partners zoals RKSV HalsterenS&L ZorgNatuurpodiumTanteLouiseZorgboerderij den HofZorgboerderij Power To Get Up en Zorghoeve Kakelbont. Na uren hard werken, kon er worden teruggekeken op een waardevolle dag. Op naar een welverdiende vakantie!