Vooruit naar vroeger

14 oktober 2019

Evenementnieuws

Misschien is het even schrikken, maar dat is niet nodig. Het loopt heel goed af.
“Mensen voelen chaos. Systemen als het onderwijs en zorg, ontwikkelden we om ons te helpen. Nu dreigen ze vast te lopen. Het draait niet meer om ons.”

Op de dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, is Jan Rotmans aan het woord bij Samen in de Regio. Hij heeft de aandacht van het publiek gelijk te pakken. Zijn blik op de samenleving legt de vinger op zere plekken. Tegelijkertijd is zijn toekomstbeeld positief. De veranderingen die nodig zijn, die zijn ‘aan het gebeuren’, maar het wordt tijd om die te versnellen.

West-Brabant mag trots zijn
“Ja, ik geloof dat het beter gaat worden”, vertelt hij en noemt de mens centraal stellen én meer samenwerken als meest belangrijke pijlers. Geen grote idealen nastreven. Niet op zoek gaan naar een breed draagvlak. Dat levert risico op van partijen die ‘mee stribbelen’. Maak het tastbaar met één of twee die echt willen en acteer snel. En vier je succes. Zo mag West-Brabant tros zijn op hun initiatieven in de Bio-based economie, de Green Chemistry Campus.


 

 

 

 

 

 


Met matchen snel resultaat behalen

Praktisch zijn en kleine en grote projecten met elkaar aangaan. Daar weten de partners van Samen in de Regio alles van. En dat is niets te veel gezegd. Mooie matches, bijvoorbeeld samenwerkingen voor de beauty-marathon van Tante Louise, voorlichting over verkeersveiligheid, gastlessen, werkplekanalyse, duurzame samenwerking tussen BAS senioren en Zorghoeve Kakelbont. Notaris Peter de Lepper maakt aan het eind van de avond bekend, dat de maatschappelijke waarde van de gemaakte matches ruim 46.000 euro is. Iedereen mag vooral zichzelf op de borst kloppen. Terugdenkend aan Jan Rotmans, mogen we niet vergeten dit te vieren. Toch gaan we na het matchen en na deze heel geslaagde avond naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

Een welkomstbuffet, want we hebben wat te vieren
Vieren dat we er voor elkaar willen zijn, doen we bij Samen in de Regio namelijk al bij binnenkomst. Een verrassend lekker en uitgebreid buffet staat klaar aan het eind van de werkdag. Daar zeg je geen nee tegen. De chef-kok van Hotel de Volksabdij in Ossendrecht weet daar alles van en stelt niemand teleur, iedereen geniet ervan.

Het personeel van Pion Catering weet daar nog een extra tintje gastvrijheid aan toe te voegen. Het lijkt wel een avondje uit bij Samen in de Regio! Niet helemaal, want matches maken staat hoog op de agenda. En bij het verhaal van Jan Rotmans moet je echt wel bij de les blijven. Maar dat we er alles aan doen, om onze partners een goed gevoel te geven omdat zij dat verdienen, daar gaan we voor.

Met de foto’s van Christian Keijsers kijken we nog eens terug naar deze geslaagde avond. Dankzij de techniek van Curio heeft niemand iets van het verhaal van Jan Rotmans hoeven missen. Last minute hielpen zij ons uit de brand. Fijn netwerk!