Volop mooie redenen om aan te sluiten

4 maart 2020

Partnernieuws

Eén van de partners van het eerste uur in ons netwerk is tanteLouise. Er lopen dus al heel wat lijntjes tussen ons, deze zorgspecialisten en ons netwerk. Arbeidsmarktspecialist Aimée Jansen en coördinator vrijwilligerswerk Connie Zagers vertellen waarom hun organisatie met nog altijd groeiend enthousiasme participeert.

Connie kan zich het begin van onze activiteiten nog goed herinneren: “Ik stond al namens tanteLouise op de Beursvloer-bijeenkomsten, in de Stoelemat. Dat vond ik nog best spannend, ineens ben je een aanspreekpunt.” Spijt heeft ze er niet van. Het heeft haar en haar organisatie veel gebracht. “Het netwerk dat je opbouwt alleen al! Ik heb via Samen in de Regio zó veel mensen leren kennen…”

Leren van elkaar

Aimée vertelt dat ze van de bijeenkomsten die we organiseren vaak opvallend veel opsteekt: “Je leert er vooral veel van elkaar. Ook als werkgevers met totaal andere achtergronden en sectoren. Nog niet zo lang geleden kreeg ik van een logistiek bedrijf, óók een sector waar het lastig is om mensen te vinden, een hele goede tip voor werving.” Welke dat is, houdt ze heel tactisch voor zich. Ook de sprekers vindt ze vaak interessant en inspirerend.

De collega’s hebben ieder hun eigen vakgebied en benadering en gaan daarom vaak samen naar de verschillende bijeenkomsten. “Het is voor ons beiden heel waardevol namelijk.” Connie legt uit waarom dat niet alleen vanuit de organisatorische kant van hun werk zo wordt gezien: “Het is fijn als we nieuwe medewerkers of vrijwilligers vinden maar zeker ook als we iets moois gedaan krijgen direct voor onze bewoners.”

Levenslessen

Het netwerk dat Samen in de Regio vormt heeft al heel wat waardevolle ontmoetingen en momenten opgeleverd voor tante en haar familie. Maar ook andersom, legt Aimée uit. “We hebben hier, bijvoorbeeld in het kader van teambuilding, wel eens medewerkers en managers van andere bedrijven op bezoek. Vaak gaan die dan activiteiten ondernemen met bewoners. Dan zie je wat gebeuren, zelfs de meest zakelijke types worden dan even mens.” De maatschappelijk waarde van zulke momenten is groot, vinden ze beiden. Het besef dat er ook medemensen zijn die er anders voor staan sijpelt vaak lang door, ook daarna. Connie vult aan: “Het is voor ons zeer waardevol dat Samen in de Regio dit mogelijk maakt.”

Grote en kleinere maar waardevolle momenten

Enkele tot de verbeelding sprekende matches? Die hebben ze wel! Aiméé begint: “We hebben nauwe banden met Ricoh bijvoorbeeld. Daar gaan wel eens, minstens eens per jaar, bewoners naar toe. Zelfs het vervoer wordt voor ons betaald. De medewerkers hebben dan een programma opgesteld, van een spel of quiz tot een rondleiding. Dat zijn hele mooie momenten. Het past helemaal in het MVO-beleid van dat bedrijf maar voor ons is het vooral prachtig om te zien als een bewoner hier helemaal van opleeft.”

Toch hoeft het allemaal niet groots te zijn om iets moois te bereiken, legt Connie uit. “We kwamen in contact met ZepXL, nota bene onze buren van locatie Moermont. Een van hun cliënten is een ondernemend type. Die helpt ons nu in tante’s winkeltje op de locatie Moermont. En bij de verhuis van St. Elisabeth zochten we onderdak voor de 30 zebravinkjes, ook dat vonden we binnen het netwerk. Wij zorgen natuurlijk via onze mediakanalen dat daar leuke foto’s en herinneringen van worden gedeeld. Een beetje reclame maken voor partners en matches doen we in ieder geval!”