Vol verwondering dankzij koplopers

11 juli 2022

Match

Een bijzondere match die dankzij drie van onze koplopers is gemaakt: maar liefst 20 leerlingen van diverse scholen mochten bij de Efteling kennismaken met techniek. Een leerzaam én uniek kijkje achter de schermen.

‘Welkom in de Wereld vol Wonderen’

Zo werd de groep leerlingen van o.a. het ZuidWestHoek College, Curio Pomona, RSG ’t Rijks, ‘t Ravelijn en Da Vinci College vorige week begroet. Ze maakten kennis met de creatieve en innovatieve kant van techniek die de Efteling biedt: bouw, decoratie en vormgeving, elektro en mechatronica (combinatie van elektrotechniek, werktuigbouwkunde en meet- en regeltechniek) kwamen uitgebreid aan bod.

Hoe werken die wonderen?

Hoe blijft een karretje op de achtbaan? Hoe openen die grote deuren van de Fata Morgana zich? En hoe worden al die prachtig bewegende poppen en attracties gemaakt en onderhouden? Tijdens een ontspannen introductie, verschillende workshops en een kijkje in het park kregen de leerlingen antwoorden op deze en al hun andere vragen.

Onze koplopers in contact

Koplopers Charlotte Groenhout (senior beleidsadviseur van Curio) en Patrick ’t Hart (initiatiefnemer Voedselbos Vierhoeven) zijn beiden programmamanagers van Sterk Techniek Onderwijs. Hun inzet: leerlingen motiveren te kiezen voor een loopbaan in de technische en technologische sectoren. De derde koploper, Christel Bassing, heeft met Innergie als ontwikkelingsadviseur HRM bij de Efteling jarenlang voor inspiratie gezorgd.

Waardevolle en inspirerend

Het mooie is dat het niet bij één bezoekje blijft! Nog in elk geval drie groepen kunnen bij de Efteling terecht voor een bijzonder kijkje achter de schermen. Zo blijft het onderwijs inspireren en het pretpark leren. Een waardevolle match!