Voetballen dankzij een laptop

8 april 2021

Match

Een nieuwe collega bij Samen in de Regio? Nee hoor. Moustafa zat bij ons aan een bureau, om zijn ‘nieuwe’ laptop in ontvangst te nemen. Het is weliswaar geen echt nieuwe laptop, maar eentje die niet meer werd gebruikt door de vorige eigenaar. Die nam de moeite om de computer naar Samen in de Regio te brengen. Het apparaat is nu misschien wel van meer waarde dan hij ooit is geweest.

Met een laptop doe je mee

Joost de Pont, begeleider (vrijwilliger!) bij Vluchtelingenwerk locatie Bergen op Zoom, weet daar alles van. Via ISD Brabantse Wal leerde hij Moustafa kennen. Hij kwam met hem mee naar Samen in de Regio: “Alle formaliteiten, online onderwijs en ook het extra oefenen van de Nederlandse taal wordt nu gemakkelijker voor Moustafa. Natuurlijk leer je de taal het liefst en het best door in contact te zijn met mensen. Daarom ga ik binnenkort ook met hem mee naar een voetbalclub in Bergen op Zoom. Kennismaken, misschien eens meetrainen en dan hopelijk aansluiten in een team. Lid worden, gaat ook digitaal en dat kan hij nu zelf doen met zijn laptop!”

Kleine moeite

Je kunt bij ons altijd terecht met je oude laptop. Deltacom, specialist in ICT én partner van ons netwerk, maakt de laptops telkens in orde voor de nieuwe gebruiker. Die kan er direct mee van start! Hun bijdrage is net zo goed van onschatbare waarde!