Voedsel van de Toekomst

12 maart 2020

Match

Hoe ziet ons voedsel er in de toekomst uit? Dat is een vraag waar veel van te vinden is en allerlei ideeën over te bedenken zijn. Leerlingen van Curio Steenspil gingen er mee aan de slag met het project Voedsel van de Toekomst en zij namen ook bij Cargill een kijkje. Dat is bij uitstek het bedrijf dat vooruit kijkt als het om onze voeding gaat. Steenspil en Cargill zijn bovendien beide partner van Samen in de Regio. Zij leerden elkaar goed kennen en weten elkaar daarom gemakkelijk te vinden voor gastlessen, praktijkopdrachten, een kijkje in het bedrijf en nu dit project. Het is een van de projecten uit het onderwijs-aanbod van het Natuurpodium,  ook partner van Samen in de Regio, www.natuurpodium.nl/verbinder-bedrijf-en-natuur

In de regio
Cargill heeft een wereldwijde business maar juist ook met doelstellingen dicht bij huis. Zo hebben zij de leerlingen met het bezoek aan het bedrijf geïnspireerd en gestimuleerd om ideeën te vormen over hoe de voedselvoorziening op de Brabantse Wal er in de toekomst uitziet. Met al die ideeën hebben ze zelfs een tentoonstelling ingericht.

Meer welvaart vraagt meer voedsel
Er is een sterk groeiende behoefte aan voedsel. Dit komt door de groeiende welvaart, bevolkingsgroei en de veranderingen in de vraag van consumenten. Dit betekent dat we op zoek moeten naar andere voedselbronnen die goed zijn voor zowel mens, natuur en de economie. De verschuivende vraag van consumenten naar meer duurzame, lokale maar toch betaalbare producten zorgt voor nieuwe mogelijkheden.

Win-win!
De samenwerking met Cargill als lokaal bedrijf en de focus op oplossingen voor de regio maken het project veel aantrekkelijker voor de leerlingen. Voor de regio is het van belang dat jongeren enthousiast worden over de mogelijkheden dichter bij huis. Talent behouden voor de regio is namelijk een belangrijk aandachtspunt voor de Brabantse Wal.