VMBO School start landbouwproject in samenwerking met Samen in de Regio

15 oktober 2015

Match

Op het eigen perceel van de vmbo-school is niet voldoende plaats om leerlingen praktijkervaring op te laten doen. Daar is voorlopig een mooie oplossing voor gevonden in de vorm van een  match met de gemeente Bergen op Zoom.  Dit is mede mogelijk gemaakt door Samen in de Regio, Cargill, Agel en uiteraard de gemeente.

De Steenspil mag één eiland gebruiken voor hun praktijklessen, onder bepaalde afspraken welke vastgelegd zijn in een bruikleenovereenkomst. Het eiland is ontwikkeld in een bruisende groene plek, waar leerlingen kunnen werken, leren, genieten en elkaar kunnen ontmoeten binnen alle delen van de duurzame voedselketen. Als tegenprestatie onderhoudt de school alle drie de eilanden en zorgen zij ervoor dat de omgeving wordt bijgehouden, door rondom de school het maaiwerk te verzorgen.

Het braakliggende terrein van de gemeente Bergen op Zoom is op ludieke wijze door wethouder Patrick van der Velden geopend. Zo opende hij de moestuin van de Steenspil, door als eerste het gras te maaien.

Het Steenspileiland zal een dynamisch proces zijn en vooral aansluiten bij de behoefte van de school, maar er zal ook worden gekeken welke verbindingen er met andere maatschappelijke organisaties gemaakt kunnen worden in de toekomst.