Versteden B.V. kiest voor maatschappelijke teambuilding

24 maart 2020

Match

Ding dong! De deurbel kondigt het team van Versteden B.V. aan op de woning Belvedere van zorginstelling SDW. Bij Versteden B.V. weten ze alles van op maat gemaakte kunststofleidingsystemen, maar daar komen ze nu niet voor. Ze komen speciaal voor de bewoners van SDW, om hen te leren kennen, er even samen op uit te gaan en een goede pot bingo te spelen. Dit plan is gemaakt op verzoek van de directie van Versteden en al gauw zijn medewerkers van hun bedrijf enthousiast. Directeur Erwin Simons gaat met de officemanager, hoofd Verkoop, een productiemedewerker en een monteur op pad.

Al langer speelt bij Versteden de gedachten om de vrijdagmiddag in te vullen met een activiteit die niet met het operationele bedrijfsproces te maken heeft, maar waar ze als team een klus doen voor een ander. Op zoek naar de juiste partij. Het blijkt best een speurtocht om die te vinden. “In de zomer 2019 werden wij partner in het netwerk van Samen in de Regio. Al snel wisten we dat we via hen een juiste verbinding konden maken. Dat is inderdaad gelukt en aan deze invulling hadden we zelf niet gedacht. Maar een middagje optrekken met de mensen van SDW was verrassend leuk en heel inspirerend”, vertelt Ella van Es, officemanager bij Versteden B.V..

Directeur Erwin Simons is al net zo onder de indruk …

 

 

… en laat dat weten aan het eind van hun bezoek. “Dank jullie wel voor het hartelijke ontvangst. We hadden niet verwacht dat het zo ontzettend leuk zou zijn. Het was gezellig en voor ons ook leerzaam. Tot slot mijn complimenten aan het personeel voor hun dagelijkse inzet in de zorg.”

Ondanks het gure weer, veel wind en regen, maar gelukkig nog geen strikte maatregelen rondom het corona-virus, gaan ze na de eerste kennismaking met zijn allen op pad. Het is 20 minuten lopen naar de nieuwe locatie van SDW die nog in aanbouw is. Het komt er niet van om met zijn allen te gaan kijken, het vraagt veel personeel om dat te begeleiden. Maar vandaag lukt het wel. De bewoners tonen vol trots hun nieuwe woning. Nog even met zijn allen en met het nieuwe huis op de foto!

Terug op de woning is het tijd voor de bingo en voor de heerlijke slagroomtaart van Versteden. De bewoners krijgen elk hulp van hun personal-Versteden-assistent! “De dynamiek tijdens de bingo was dankzij de betrokkenheid van de medewerkers van Versteden echt heel bijzonder. Wat fantastisch dat zij dit willen doen voor onze mensen”, vertelt Andrea Naalden, unitmanager bij SDW.