Meet & Greet All Inclusive

11 november 2019

Evenementnieuws

Sfeerbeeld van de Meet & Greet All Inclusive

Op een bijeenkomst die Meet & Greet All Inclusive heet, mag er niets en vooral niemand ontbreken. Werkgevers, werkzoekenden, (bijna) schoolverlaters en studenten lopen het winkelcentrum De Zeeland binnen. Maar niet om te winkelen. Op de eerste verdieping heet het team van Samen in de Regio hen welkom bij een bijeenkomst die de deelnemers op een verrassende manier in gesprek brengt over aan het werk gaan en over het aanbod van werk.

“Het was veel meer dan een sollicitatiegesprek. Ik zat met drie werkgevers tegelijk aan tafel en met andere werkzoekenden. Ik ga met een van de werkgevers verder praten. Iets heel anders als waar ik naar zocht. Misschien kan ik dat ook wel”, vertelt een van de werkzoekenden.

Het zegt iets over de spirit van de dag. En als je het aan Jaap Bressers vraagt, de spreker van deze middag, is dat niet gek. Jaap Bressers is de eerste Nederlandse sit-down comedian. Hij lijkt voorbestemd om een topmanager te worden, tot hij bij een duikongeluk zijn nek breekt en in een rolstoel belandt. Zijn presentatie deze middag zit vol humor, zelfspot, optimisme en veerkracht. We kunnen niet kiezen wat er komt, wel hoe we er mee omgaan. Hij brengt dat haarfijn over op de aanwezigen.

“Met een Carlosmomentje maak je het verschil voor een ander. Iedereen kan het.”,  Jaap Bressers is daar heel duidelijk in.

De kleine momentjes van elkaar inspireren noemt hij ‘Carlos momentjes’, naar de Portugese broeder die na zijn duikongeluk met een intens klein gebaar het verschil voor Jaap Bressers maakte. De Carlos momentjes en de boodschap dat je veel meer in huis hebt dan je denkt, blijken de perfecte aanjager voor de gesprekken van deze middag.

Aan wel twintig tafels nemen de 225 aanwezigen plaats. De indeling is zorgvuldig gekozen om overal een mix te hebben van werkgevers, werkzoekenden en studenten. En dat werkt! De werkzoekenden doen hun best en voelen zich aardig op hun gemak. Ze pakken zo goed mogelijk hun kansen. En lukt dat even niet, dan nemen de werkgevers hun rol en denken mee met de kandidaten om dat volgende stapje te kunnen zetten.

“Bijzondere gesprekken met voor iedereen een eigen opbrengst. Maar vooral de inspiratie om weer vooruit te kijken in de zoektocht naar werk.”, laat Anita Karremans van Samen in de Regio trots weten.

Jeroen Jonkers deed namens VNO-NCW Brabant Zeeland een mooi aanbod voor werkgevers die zich in willen zetten, om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven.

De ruimte in De Zeeland Leasure & Shopping is na de metamorfose door InQ Events een unieke stoere locatie om elkaar te ontmoeten. De inspanningen van Sardonos Catering, Pion en de hostesses in opleiding bij het Zoomvliet college maakten het tot een ambiance als in een conferentieruimte. Marlies van Lier van Frispresentaties laat de middag vlotjes en prettig verlopen met haar presentatie. De bijdrage van Gijs Proost Fotografie, Nick Franken, Studio Goudbaard strips, Vermeulen Marketing en Communicatie zijn een waardevolle terugblik voor de aanwezigen en een gemiste kans voor hen die er niet bij waren. Die hebben trouwens ook het lekkers van Dawn Foods gemist. En de mooie look die werkzoekenden van Hair & Beauty Lounge kregen werkt niet alleen voor de buitenkant. Het geeft hen extra ‘power’ om het gesprek aan te gaan.

De Meet & Greet All Inclusive organiseerde Samen in de Regio samen met het Werkcentrum Brabantse Wal. En zoals u leest, zou dat er heel anders uitzien zonder de partners van Samen in de Regio.

Bekijk hier het filmpje van de Meet & Greet All Inclusive