Verder werken op een nieuwe stoel

14 februari 2021

Match

Een nieuwe stoel, een nieuw bureau en dat dan voor een hele school. Dat kies je niet zomaar. Je wil dat alles bij elkaar past en vooral dat je uitgebreid kunt proberen. Het Aventurijncollege is toe aan nieuw meubilair. Maar nu de showrooms dicht zijn, kunnen zij niets gaan uitzoeken. Toch waren enkele stoelen echt aan vervanging toe. Wij vonden een tussentijdse oplossing. En wie weet mogen ze blijven!

Prettig netwerken

De winkel van de Kringloper is ook niet open. Maar heb je het over een netwerk, dan is er soms net wat meer mogelijk. Al is het alleen al omdat je elkaar weet te bereiken. “Als we op deze manier in deze tijd net even wat kunnen betekenen, dan doen we dat”, vertelt Natasja van Ineveld. Voor het Aventurijncollege hadden zij al gauw enkele bureaustoelen gevonden. Allemaal dezelfde en ze mankeren niets. Ze lijken wel nieuw!

Trakteren

Als we vragen welke bijdrage hier tegenover kan staan, laat Natasja van Ineveld weten, dat een traktatie bij de koffie van harte welkom is. “Dan maken we er in de pauze een extra leuk en lekker momentje van. Zo voelen wij en onze mensen direct de waardering voor het werk wat ze doen. Nu de winkel al zo lang dicht is, kunnen we zo’n opsteker goed gebruiken.” Het Aventurijncollege trakteerde daarom op worstenbroodjes, chocoladebroodjes en koffiekoeken!

(Als) nieuwe winkel

De medewerkers van de Kringloopwinkel (van wie een aantal met een afstand tot de arbeidsmarkt) hebben behoefte aan wat het werk hen biedt. Voor iedereen is regelmaat van werk, sociale contacten en elke dag voldoening halen uit het werk heel belangrijk. Nu de winkel dicht is (wegens de lock down) en er minder te doen is, loopt dat gevaar. “In de afgelopen maanden is er heel hard gewerkt en staat er als het ware een nieuwe winkel met ‘nieuwe spullen’ en een heel andere indeling. Alleen achter de schermen zijn er  nog wat klussen. We hopen van harte dat we snel weer open kunnen. Voor onze klanten én misschien nog meer voor onze eigen mensen”, vertelt Natasja van Ineveld die er ook enorm naar uit kijkt om de reacties te horen van klanten op de ‘nieuwe’ winkel.

Match

Zo word je van bureaustoelen geven dus net zo gelukkig als van bureaustoelen krijgen. En met een kleine traktatie ben je een lichtpuntje voor een ander. Match, that’s the spirit!