Verbindingen leggen helpt Florensis verder

6 mei 2021

In de spotlight

Toen Florensis eind 2019 een nieuwe productielocatie opende in Dinteloord, hadden ze logischerwijs dringend behoefte aan nieuw personeel. Een zoektocht naar de juiste connecties bracht het bedrijf bij Samen in de Regio: “We hebben gekeken naar hoe we de juiste mensen voor ons bedrijf konden bereiken. Al snel kwamen we in contact met het Werkcentrum Brabantse Wal. Het netwerk van Samen in de Regio sprak ons enorm aan; men probeert echt iets te veranderen en verbindingen te leggen met allerlei organisaties en scholen”, vertelt Monique van Loock als HR Business Partner.

Sinds de start van het bedrijf in Dinteloord zijn via Samen in de Regio al verschillende mensen binnen gekomen bij het bedrijf, dat zich richt op veredeling en leverancier is van jonge planten aan kwekers in Europa: “Samen in de Regio denkt heel erg actief mee in mogelijkheden. Zo was er vorig jaar een bedrijf dat failliet ging. Een van de medewerkers kwam toen via het netwerk met ons in contact en kon bij ons aan het werk”, legt Monique uit.

Duurzaamheid speelt grote rol

“Wat mij ook wel aanspreekt is dat Samen in de Regio bezig is met duurzaamheid”, vertelt Regina Dinkla, verantwoordelijk voor duurzaamheid en communicatie bij Florensis. “Ook bij veel leden van het netwerk zie je dat dit onderwerp een rol speelt. Onder duurzaamheid valt voor ons dat we willen bijdragen aan een goede leefomgeving rondom onze locaties. Florensis heeft altijd gezegd: als wij ergens een bedrijfspand neerzetten, dan hebben mensen in de buurt daar misschien last van. Dus willen we iets voor ze terug doen, bijvoorbeeld door een sportvereniging te sponsoren of geld te doneren aan goede initiatieven”, vertelt Regina.

Door de gedeelde normen en waarden met Samen in de Regio, worden ze bij Florensis geïnspireerd. Regina vertelt dat ze heeft deelgenomen aan een van de avondcolleges: “Dat was erg interessant. Je kunt live dingen met elkaar uitwisselen, je hebt contact met elkaar. Helaas is er niet echt meer een vervolg aan gegeven.” Ook Monique vond de avondcolleges nuttig: “We staan nog aan de basis van meer contacten leggen, maar er zijn al wat ideeën en we hebben inspiratie opgedaan. Wat voor ons in de afgelopen periode vooral belangrijk is geweest, is dat we vacatures konden invullen en zo met elkaar konden meedenken.”

Weinig hinder van corona

Florensis heeft relatief weinig problemen gehad als gevolg van het coronavirus. “In het begin was het even heel spannend, omdat klanten wilden annuleren. Maar uiteindelijk zijn daar afspraken over gemaakt en konden ook al snel de tuincentra weer open. Wij en onze klanten hebben al met al een fantastisch seizoen gedraaid. Je zag dat mensen het thuis gezellig wilden maken. En ze wilden ook buiten wat doen met tuinplanten”, vertelt Regina over het bijzondere jaar dat achter de rug ligt.