Verbinden, letterlijk én figuurlijk

31 oktober 2013

Match

“De moderne oudere heeft zeker behoefte aan verbinding door moderne techniek. Een Wi-Fi verbinding hoort daar zeker bij.” Dit was één van de wensen van de organisatoren van de 55+ beurs in Steenbergen. In oktober hielden zij in ’t Cromwiel deze beurs en daar bleek dat de bestaande verbinding in de foyer niet toereikend was. Zo was er op de daadwerkelijke beursvloer geen verbinding en werd het ook een probleem als plotseling veel mensen tegelijk zouden willen inloggen. In de grote zalen en de sporthal was nog helemaal geen Wi-Fi aanwezig.

Stichting Samen in de Regio heeft inmiddels meerdere partners in Steenbergen en daaronder bevind zich ook Deltacom, een lokale IT specialist met veel kennis van dit soort systemen. ’t Cromwiel legde als nieuwbakken maatschappelijke partner van Samen  de vraag voor en een match tussen beide organisaties was snel gemaakt.

Rutger de Nooij van Deltacom kwam samen met zijn team inventariseren wat er nodig was. De scouting heeft eerst de benodigde kabels, ruim 150 meter, aangelegd.  Daarna heeft het team van Deltacom de benodigde apparatuur geleverd en al het aansluitwerk verricht en was de Wi-Fi verbinding een feit.

De maatschappelijke impact van deze verbinding is enorm, er werd tijdens de 55+ beurs veelvuldig gebruik van gemaakt door zowel de standhouders als de bezoekers.  Maar ook de reguliere gebruikers van het ontmoetingscentrum weten deze snelle internetverbinding inmiddels feilloos te vinden.

Tijdens pauzes en voor en na activiteiten zitten er complete mobiele brigades te whats-appen en te facebooken. Toch is het niet alleen iets van jongeren, zoals de bezoekers van de 55+ beurs al lieten zien. Ook tijdens de “Dag van de Mantelzorger” werd er volop verbinding gemaakt met het internet.

“De aanleg van Wi-Fi in Ontmoetingscentrum ’t Cromwiel is een belangrijke aanwinst”, aldus Stephan Ardon, beheerder van dit ontmoetingscentrum. “De service naar onze gasten is hiermee een stuk verbeterd, waarmee dit gebouw nog aantrekkelijker wordt voor de huidige en toekomstige gebruikers.”