Veiligheidsschoenen voor een stap naar de toekomst

16 december 2021

Match

Stagelopen is belangrijk. En extra belangrijk voor de leerlingen van Curio Entree, die vaak nog niet lang in Nederland zijn. Zij ontdekken dan pas welk vakgebied hen aanspreekt en waar hun talenten goed van pas komen. Wanneer het gaat over je toekomst, wil je een kans op een leerzame stage niet missen. Alleen als het noodzakelijk is om daarvoor zelf veiligheidsschoenen aan te schaffen, kan dat lastig zijn.

Een kast vol schoenen

Charlotte Leijs, docent van Curio Entree, vroeg ons of er via het netwerk een mogelijkheid zou zijn om een schoenenkast op school te realiseren gevuld met veiligheidsschoenen. De leerlingen kunnen daar dan gebruik van maken als zij stage gaan lopen in de bouw, bij logistieke bedrijven of in de mobiliteit, zoals bij een autogarage. Wij plaatsten deze oproep bij ‘Vraag & Aanbod’ en op onze social media.

Chantal Tebbens en Jeffrey Verweij van Stadlander haakten gelijk in op het bericht en deden een oproep in hun netwerk van bouwpartners. Met succes! Met maar liefst 26 paar veiligheidsschoenen is de kast van Curio Entree goed gevuld. Allemaal dankzij inzet van bouwpartner Era Contour en Lithos én medewerkers van Stadlander.

Tot ziens, op de bouw!

Björn Jonste van Lithos, de onderneming die werkt aan de renovatie van wijk Gageldonk, was op de locatie van Curio om de schoenen te overhandigen: “Goed om hier te zijn! Niet alleen komen de schoenen hier goed van pas, het is voor mij ook een kans om de stageplaatsen bij ons in de bouw te promoten. Ik hoop dat we deze studenten mét deze schoenen bij ons terug gaan zien!”

 

Schoenen, een stage, een toekomst: hoe iets kleins van grote waarde kan zijn. Dat is wat er telkens gebeurt in ons netwerk: bedrijven en maatschappelijke organisaties vinden elkaar in waardevolle samenwerkingen.