Veilig werken met anti-covid 19 deuropener

16 april 2020

Match

Het advies is binnen te blijven en zoveel mogelijk thuis te werken. Zo voorkomen we samen het verspreiden van het Coronavirus. Maar niet iedereen kan zijn werk vanaf thuis doen. Het personeel in de zorg staat hun ‘mannetje’ en riskeren hun veiligheid en gezondheid, om kwetsbaren door deze crisis heen te helpen. Personeel van de MAKairsJop, onderdeel van Vliegbasis Woensdrecht, helpt hen met de anti-covid 19 deuropener.

Iets voor elkaar betekenen
Om het zorgpersoneel te ondersteunen in de mogelijkheden om hun werk zo veilig mogelijk te kunnen doen, draaien de 3D printers van de MAKairsJop op volle toeren. Iets voor elkaar betekenen heeft in deze samenleving een heel bijzondere dimensie. Het gaat om aandacht en zorg voor het meest kwetsbare dat we hebben. Onze gezondheid, ons leven.

Deuren gaan open zonder fysiek contact
De deuropener is gemaakt om een deur te openen of op een knop te drukken zonder fysiek contact te maken. Een handig ontwerp met een formaat dat in een broekzak past. En dat die van pas komt, blijkt wel uit de grote vraag naar deze openers. De ontwerper van de zogenaamde anti-covid 19 deuropener stelde de technische tekening gratis ter beschikking aan anderen.

Veel belangstelling van zorginstellingen
Vliegbasis Woensdrecht is partner van ons netwerk. Zij lieten ons weten, dat we de deuropeners gratis mogen aanbieden aan de zorgorganisaties in ons netwerk, maar liefst ruim 300 stuks. Bij SDW, S&L Zorg, Prisma, Mozaik, WijzijnTraverseGroep, Klaver4 en GGZWNB waren ze erg enthousiast over dit aanbod. Samen in de Regio bracht hen de deuropeners en ze maken er al volop gebruik van.