Veel blije gezichten bij prokkelstages

21 juni 2022

Match

In de week van 6 tot en met 13 juni was het Prokkelweek. Prokkels? Dat zijn prikkelende ontmoetingen tussen mensen met een verstandelijke beperking en mensen zonder. S&L Zorg benaderde ons met de vraag of wij partners wisten die op één dag in die week iets leuks en interessants voor hun cliënten konden verzorgen.

Achterop de motor

En dat lukte! Zo kregen Gerard en Ruben een rondleiding op de rijschool van Dek Opleidingen. Ze mochten een ritje achterop de motor maken en ze konden in de vrachtauto meerijden met de instructeur. Na afloop ontvingen ze nog een certificaat.

Volgend jaar weer

Bij Regionale Scholengemeenschap ‘t Rijks hielp een aantal cliënten mee bij de ondersteunende diensten, zoals bij de koffierondes in de school. Bestuurssecretaris Lilian van Tiggelen: “Het was een leuk bezoek! Volgend jaar zijn er ook weer plaatsen beschikbaar.” Een andere school waar twee dames en een heer een mooie dag hebben gehad is Curio Entree. In de professionele keuken verzorgden ze samen een lunch.

Rondleiding gemeentehuis

Er ging ook een groepje naar de Gemeente Woensdrecht. Wethouder Lars van der Beek startte de dag met een rondleiding door het gemeentehuis en de raadzaal. Daarna mochten ze een kijkje nemen bij de voertuigen van de buitendienst. Het was natuurlijk extra mooi, dat ze er ook even op en in mochten!

Kijkje in het Markiezenhof

Een andere bijzondere locatie was het Markiezenhof. Hier kregen de bezoekers een uitgebreide rondleiding. Vooral de kermistentoonstelling op zolder werd gewaardeerd! Ook bij Copy Copy van SDW stond een bezoek gepland. Hier kregen ze een aantal leuke klussen te doen.

Leerzame dag

De cliënten van S&L Zorg konden ook op diverse andere locaties buiten het netwerk terecht voor een leuke, gezellige en leerzame dag. Bij de brandweer van de gemeente Bergen op Zoom bijvoorbeeld trokken ze alles uit de kast: spuiten, op de hoogwerker, in de brandweerwagen zitten, het mocht allemaal! Deelnemers en organisatoren zijn erg dankbaar dat zoveel bedrijven en organisaties hun deuren hebben geopend.