Vandaag is het anders

22 juli 2022

Match

Niet naar school maar naar een verzorgingshuis. Dat is weer eens wat anders zo aan het einde van het schooljaar. Leerlingen van ’t Rijks gingen op bezoek bij de ouderen van tanteLouise. Op verschillende locaties van tante sloten zij aan bij de activiteiten in de huiskamer en bij de dagbesteding. Deze helpende handjes waren zeker welkom.

Met jong en oud is het extra leuk

Niet altijd komt het er van om samen een wandeling te maken met de ouderen. Met rollators en rolstoelen zijn er veel handen nodig voordat je er samen op uit kunt. Deze dag lukte dat dus wel! Een wandeling maken, niet te ver natuurlijk. En samen een bakje koffie of een glas fris drinken op een terras in de buurt. Voor ‘de oudjes’ geeft dat best het gevoel van een dagje weg.

Een ander groepje leerlingen koos ervoor om met de bewoners in de huiskamer te blijven. Ook daar was het een leuke ontmoeting tussen jong en oud. Een praatje maken en samen wat kleuren. “Met jongelui erbij is het weer eens anders. Gezellig hoor!”, lacht een van de bewoners.

Elkaar kennen

Als je elkaar kent, weet je waarvoor je elkaar kunt bellen. Ook als het op korte termijn geregeld moet. Daarom belde RSG ’t Rijks naar Samen in de Regio toen zij ‘even’ voor 20 leerlingen een maatschappelijke stage wilde vinden. Bij tanteLouise zijn ze altijd thuis. Zo was het snel en prettig geregeld. Fijn, zo’n netwerk!