Uitgenodigd!

8 juni 2016

Match

Op 8 juni was het podium van Theater de Maagd gevuld met enthousiaste basisschool leerlingen van diverse ABBO scholen. Verdeeld in 2 groepen betraden maar liefst 310 leerlingen het podium, allemaal met een muziekinstrument. Samen vormen deze leerlingen het Leerorkest van Stichting ABBO.

Het Leerorkest is een vorm van muziekeducatie waarbij alle kinderen de kans krijgen om onder schooltijd een muziekinstrument te leren bespelen. Onderzoek toont aan dat samen muziek maken een zeer positieve invloed heeft op de algehele ontwikkeling van kinderen. Naar eigen zeggen worden zij er ‘gewoon blij’ van.

Op 15 juni geeft het Leerorkest hun officiële uitvoering, speciaal voor ouders en familieleden. De uitnodigingen die daarvoor verspreid zijn, zijn gedrukt en klaargemaakt door cliënten van SDW. Een mooie match die gemaakt is via Samen in de Regio.

Als bedankje mochten de cliënten van SDW de eerste gezamenlijke repetitie als vip’s bijwonen. Met z’n 10-en kregen zij een hele rij met eersterangs plaatsen aangeboden en konden zij genieten van de complete voorstelling van het Leerorkest.