Tomaten voor heel veel soep

17 oktober 2022

Match

Zeventienduizend kilo tomaten, kun je je daar iets bij voorstellen? Jacky Masseurs van Curio isk wel. “En we zijn los!”, schrijft hij op zijn Linkedin pagina, als hij de karren vol dozen met tomaten ziet. De tomaten komen van teler Adrichem in Steenbergen.

Jacky bedoelt daarmee, dat leerlingen van Curio isk van start gaan met het maken van soep voor het project ‘Open Keuken’.  SDW en Leger des Heils in Bergen op Zoom en BAS (Bergse Actieve Senioren) werken samen en zorgen ervoor dat de soep bij kwetsbare ouderen, gezinnen en alleenstaanden komt.

Dinsdag 25 oktober staat de soep voor de eerste keer klaar op de locatie Zonneplein van het Leger Des Heils. Mensen kunnen daar soep eten, van tevoren even aanmelden op de locatie en vanaf daar wordt ook soep rondgebracht. Vrijwilligers voor het rondbrengen van de soep kunnen aanmelden via openkeukenboz@gmail.com.

Al die tomaten zijn door Mepavex opgehaald en opgeslagen in de vriezer.  “Zo komen ze de winter goed door en kunnen we veel mensen opwarmen met heerlijke verse soep in de koude en vaak meer eenzame periode van het jaar.”