Tijd voor een talentenjacht op de Brabantse Wal

3 december 2020

Evenementnieuws

Het derde purpose college was deze keer een middageditie op speciaal verzoek. Zo vroeg in de middag hadden we alle aanwezigen fris in beeld. Altijd fris is onze Marlies van Lier, die ook deze keer de presentatie voor haar rekening nam. Vandaag nam bijzonder hoogleraar Marc van der Meer de academische inleiding voor zijn rekening. Zijn verhaal was een onderbouwing van een perfecte aansluiting op waar we al zo’n geruime tijd mee bezig zijn: talentontwikkeling in onze regio.

MBO en bedrijfsleven in een nieuwe wereld

“Het gras gaat echt niet harder groeien als je eraan trekt,” zegt Marc. Hiermee bedoelt hij dat er meer nodig is dan het intensiveren van de huidige samenwerking tussen middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. Een transitie van het beroepsonderwijs naar het bedrijfsleven, een nieuwe (onderwijs)wereld is hard nodig. De kansen liggen in doorlopende leerlijnen, leerrijke werkplekken, versoepeling van regelingen die de studie-flow beïnvloeden en sociale bescherming bieden. Goed worden in je werk, goed blijven in je werk en ook goed worden in ander werk. Een leven lang leren, is een stap naar een sociaaleconomisch meer vitale regio. Iets dat terugkomt in de Rabobank Regioscan waaruit Marc enkele voorbeelden haalde.

 

 

 

Kansen zien, ongeacht wat

De ondernemer van 1 december, Rodney van den Hengel, kon helaas niet persoonlijk zijn verhaal komen doen. Gelukkig kon zijn boodschap – kansen zien in elk persoon, wát de achtergrond van hem of haar ook is – wel worden overgebracht door zijn compagnon, agent en pedagoog Marco den Dunnen. Marlies sprak via een Skype-verbinding vanuit de studio met Marco over waarom het verhaal achter Heilige Boontjes Koffie zo belangrijk is.

Laat maar zien wat je kan

Een van de vestigingen van Heilige Boontjes in Rotterdam is in een oud politiebureau. Sommige medewerkers waren er ooit eerder. Zij herkennen de cellen, waar nu de koffiebonen liggen opgeslagen. Heilige Boontjes biedt ze een nieuwe kans. Marco: “Perspectief bieden is de sleutel van het succes. Een intakegesprek duurt maar twee minuten, daarna moeten ze aan het werk. Laat maar zien wat je kan! Dan goed worden in wat je doet en doorgroeien.” Ze starten met schoonmaken, dan naar barman tot latte art-specialist! Een compliment krijgen, zijn ze niet gewend. “Deze jongeren laten een enorme loyaliteit zien, maar hebben geen idee wat de samenleving te bieden heeft.” Ze moeten leren wat de waarde van een salaris is versus ‘cashen’ met klussen en wat de voordelen van een zorgverzekering zijn. Ze stromen door naar een vervolgtraject bij bedrijven of gaan terug naar school. Een knappe prestatie!

Goede gesprekken

Na afloop van deze twee presentaties konden de deelnemers aan de actietafels met elkaar in overleg. Praten over hoe het talent in onze regio kan worden ontdekt en gestimuleerd. Niet alleen vanuit het onderwijs, maar ook door werkgevers en overheid. Tijd en mogelijkheden voor leer-werktrajecten, om- en bijscholing, en re-integratie op maat. En over inclusiviteit en wederom over het bieden van kansen. Het was bijzonder dat zoveel studenten zich hadden aangemeld om deel te nemen aan de Teams-gesprekken. Fijn om enkele frisse ideeën te ontvangen en voor de studenten was het mooi om te horen over mogelijke stageplaatsen en afstudeerplekken. En zo komt alles weer samen.

Bekijk hier de livestream terug