Thuis naar school, nu kan het!

27 maart 2020

Match

Alles staat stil, zo lijkt het. Maar achter heel veel voordeuren is er meer bedrijvigheid dan ooit. Thuiswerken en thuis naar schoolgaan proberen veel gezinnen zo goed mogelijk te combineren. Niemand heeft dit zien aankomen, laat staan dat iedereen er op voorbereid kan zijn. Soms zijn er in een gezin niet genoeg online-werkplekken. De aanschaf van een laptop of computer is niet niks. Goed dat basisschool de Rode Schouw denkt aan Samen in de Regio in hun zoektocht naar een laptop voor een van hun leerlingen.

Hulpvraag aan Samen in de Regio
“Toen we net in de voorbereidingen zaten om met het online lesgeven in de lucht te gaan, kregen we van Samen in de Regio een berichtje. Ze attendeerden ons erop, dat het netwerk bij hulpvragen met allerlei partijen kan schakelen. Dat heb ik onthouden. Daarom belde ik hen met de vraag voor een laptop voor een leerling”, vertelt Lucy Derks, directeur van basisschool de Rode Schouw.

De oplossing
Rutger de Nooij van Deltacom uit Steenbergen, specialist in ICT-omgevingen voor bedrijven en organisaties en partner van Samen in de Regio, had niet veel extra informatie nodig toen wij hem belden met deze vraag. Zij maakten een laptop in orde, die toe was aan ‘een tweede leven’. Klaar voor gebruik en bovendien direct even naar de school gebracht! Een snelle service en vooral een snelle oplossing.

Het enthousiasme vanuit de school houdt niet op: “Ik vind het zo bijzonder, dat we het juist voor dit gezin, hebben kunnen waarmaken. Wij en de familie zijn ontzettend dankbaar en de familie is vooral ook opgelucht. Het geeft veel rust.”

Zo’n match geeft beide partners uit ons netwerk een goed gevoel. En onszelf ook hoor. Trots om ook nu ons netwerk van Samen in de Regio zo waardevol in te kunnen zetten.