In onze regio heeft 1 op de 6 werknemers moeite met lezen en schrijven. En zolang ze dezelfde werkzaamheden doen, redden laaggeletterden zich redelijk goed. Maar bij veranderingen is dat anders. Bij digitalisering bijvoorbeeld, ervaren ze meer stress en raken ze minder betrokken. Hoe zit het in jouw organisatie?

Taal werkt! Het stappenplan met alle lokale contactgegevens 

Hulp nodig bij de aanpak van taal op de werkvloer? Neem dan contact op met Samen in de Regio. Wij ontwikkelden samen met lokale taalaanbieders het programma Taal werkt!. Met een eenvoudig stappenplan vanaf herkennen van de problemen, in gesprek gaan, medewerkers motiveren tot het borgen in de organisatie. Met Taal werkt! heb je alles bij de hand om een eerste stap te zetten. Contactgegevens van lokale taalaanbieders, lokaal trainingsaanbod en ervaringsdeskundigen die hun verhalen graag komen delen.

Lees er meer over in de digitale flyer van Taal werkt!

Quickscan: hoe groot is het risico in jouw bedrijf?

Omdat laaggeletterdheid niet altijd goed zichtbaar is, adviseren we om te beginnen met een Quickscan. Daarmee zie je welk risico er is op werknemers die moeite hebben met lezen en schrijven in je organisatie. Cubiss ontwikkelde de online Quickscan – Taalvaardigheid op de werkvloer. Die duurt maar drie minuten. Quick dus!

Subsidie Tel mee met Taal voor werkgevers

Tel mee met Taal biedt jaarlijks subsidie voor activiteiten die zijn gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. De aanvraagronde voor 2023 is vanaf 1 januari gestart. Op de website van Tel mee met Taal vind je meer informatie over het aanvragen van subsidie.

Webinar: hoe herken je laaggeletterdheid bij je medewerkers?

Het webinar Werk en Taal geeft in enkele minuten inzicht in de eerste stappen die een werkgever kan zetten.