In onze regio heeft naar schatting 1 van de 6 inwoners die aan het werk zijn (16 – 65 jaar) moeite met lezen en schrijven, ook autochtone medewerkers. He goed beheersen van de Nederlandse taal is belangrijk om volwaardig deel te nemen aan de samenleving. Bespreekbaar maken ligt gevoelig. Voor de werknemer geeft het geregeld de nodige stress, zowel privé als op de werkvloer. Omdat steeds meer werkprocessen gedigitaliseerd verlopen, liggen misverstanden en fouten op de loer. Het kan ook in iemands privéleven voor problemen zorgen, die vroeg of laat in de mate van productiviteit op de werkvloer merkbaar worden. Denk aan schulden, een sociaal isolement en zelfs gezondheidsissues.

Kant en Klaar – digitale flyer en Taalkit
Het programma Taal werkt!, klik hier voor de digitale flyer,  is ontwikkeld voor werkgevers en maakt het gemakkelijk om op de werkvloer aan de slag te gaan met laaggeletterdheid. Autochtone medewerkers schamen zich en daar ligt een uitdaging. Herkennen, in gesprek gaan en medewerkers met een lage taalvaardigheid over de streep helpen naar een taaltraining. Het vertaalt zich direct in meer zelfvertrouwen en meer betrokkenheid en dat leidt tot een hogere productiviteit. Hoe u dat aanpakt?

Dat is precies waar we u mee helpen met Taal werkt! en de Taalkit die daarbij hoort:

  • een eenvoudig stappenplan met beschrijving
  • kant en klare documenten (presentatie ‘waarom en hoe’, voorbeeldteksten, best practises)
  • de contactgegevens van lokale taalaanbieders, snel en effectief (gratis) trainingen organiseren
  • certificaten als waardering en motivatie

Subsidie Tel mee met Taal voor werkgevers vergoedt 2/3 deel van de kosten!
Van 1 mei tot en met 31 mei 2020 kunnen werkgevers weer subsidie aanvragen bij Tel mee met taal voor taalscholing Nederlands voor hun medewerkers. De subsidieverstrekker vergoedt 2/3 van de kosten! De aanvraag is eenvoudig. Samen met een van de taalaanbieders uit het netwerk van Samen in de Regio is de aanvraag gemakkelijk geregeld en bent u direct op het juiste startpunt.

Starten met Taal werkt! en de Taalkit
Wilt u aan de slag met de Taalkit, neemt u dan contact op met Samen in de Regio, bel 085 – 0473011  of stuur een e-mail miriam@sameninderegio.nl.
U ontvangt een inlogcode en we hebben afstemming over uw wensen en verwachtingen

Download
Heeft u een inlogcode bij de hand, dan kunt u aan de slag met de Taalkit.