Arbeidsmarkt

Werkgevers zitten te springen om goed personeel. En personeel zit te springen om een goede baan. Of het nu gaat om mensen met of zonder afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom brengen wij partijen samen!

Met denktanksessies, bijeenkomsten en initiatieven zetten we arbeidsparticipatie op de agenda. We brengen werkgevers en organisaties die betrokken zijn bij het begeleiden van kandidaten met elkaar in gesprek. Zo leren ze elkaar kennen. Ze zien de grote verschillen tussen vraag en aanbod en gaan samen aan de slag om die weg te nemen.

Initiatieven

Ons initiatief Kijk Binnen Bij Bedrijven vormt een unieke schakel tussen werkgevers, werknemers en scholieren. Zo krijgen we de arbeidsmarkt in beweging! In samenwerking met o.a. het Werkcentrum Brabantse Wal en het Werkplein in Roosendaal. Bekijk ook onze andere initiatieven, met aandacht voor jong en ongekend talent: Our Workflow en Betekenisvol in beeld. Wil je meer informatie over taaltrainingen voor je personeel of voor jezelf? Neem dan een kijkje op Taal werkt!

Naar de arbeidsmarktinitiatieven:

Kijk Binnen Bij Bedrijven

Kijk Binnen Bij Bedrijven brengt bedrijven in contact met geïnteresseerden. Als bedrijf bepaal je zelf wie er komt en wanneer. Als geïnteresseerde kies je zelf je bedrijf. Kijk Binnen Bij Bedrijven biedt jullie een platform om elkaar te ontmoeten. Om dat belangrijke eerste contact te leggen. Daarna bepaal je dus alles zelf. Wel zo prettig.

Our Workflow

Hoe mooi zou het zijn als je kunt doen wat je leuk vindt? En waar je goed in bent? Iedereen heeft talent en sommigen hebben wat meer hulp nodig om dat te ontwikkelen. Daarom hebben we, samen met Curio isk, het project Our Workflow opgezet. Om jongeren met een migratieachtergrond meer kansen te geven op de arbeidsmarkt.

Betekenisvol in beeld

Goed nieuws voor jongeren en starters op de arbeidsmarkt van de Brabantse Wal: we maken werk van het behouden van werktalenten voor onze regio. Samen in de Regio, Innergie en Werkcentrum Brabantse Wal (onderdeel van WSP West-Brabant) bundelen de krachten met het project Betekenisvol in beeld. Ook uitzendorganisaties Start People, Unique en Driessen doen mee.

Taal werkt!

In onze regio heeft 1 op de 6 werknemers moeite met lezen en schrijven. En zolang ze dezelfde werkzaamheden doen, redden laaggeletterden zich redelijk goed. Maar bij veranderingen is dat anders. Bij digitalisering bijvoorbeeld, ervaren ze meer stress en raken ze minder betrokken. Hoe zit het in jouw organisatie?