Terugblik DialOOOGtafel 2017

17 mei 2017

Evenementnieuws

Met elkaar in dialoog gaan werkt!
Op 11 mei organiseerde Samen in de Regio, in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom, haar DialOOOgtafel. Het Werkcentrum Brabantse Wal werd op deze dag ook officieel geopend en opende speciaal voor alle deelnemers van het evenement haar deuren.

Dialoog heeft meerwaarde
“Met elkaar in gesprek gaan”, dat stond centraal tijdens de vele gesprekken die zijn gevoerd gedurende de middag.  De gesprekken verliepen volgens een vaste methodiek. In elke tafelronde doorliepen de deelnemers vier stappen: kennismaken, ervaringen uitwisselen, dromen en doen.
Dit gebeurde overigens onder begeleiding van een gespreksleider.
Met 7 onderwerpen van nu, was er voor iedereen een tafel waarbij zijn/haar interesses aansloten. Door hierover met elkaar in gesprek te gaan, werd duidelijk waar nog kansen lagen en wie waar naar op zoek was. Het evenement was tegelijkertijd een mooie manier om je als organisatie te laten zien en de relaties met elkaar te verstevigen.

Dat verdient een lintje
Daarnaast werd het Werkcentrum Brabantse Wal officieel geopend. Dit is een ontmoetings-, inspiratie- en innovatieplek voor inwoners, ondernemers, onderwijsinstellingen en de Brabantse Wal gemeenten. Met de vestiging van het Grens Informatie Punt en diverse ondernemers wordt een eerste stap gezet naar verbreding en duurzame samenwerkingen in de regio. Op een symbolische wijze werden tijdens de opening Nederland en België met elkaar verbonden door wethouder Yvonne Kammeijer, directeur van het Markiezaat College Jeroen van den Oord en eigenaar van Loods 52 Erik Vleghels.

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door: Bakker GroffenSardonos Promoties, ZuidWest TV en De Stoelemat.