Teamplayer

28 maart 2017

Match

De Krabbenkooi is een neutrale, bijzondere, brede basisschool voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud. De school is bijzonder, omdat ze niet wordt bestuurd door de gemeente maar door de Stichting Algemeen Bijzonder Basis-Onderwijs (ABBO). Een brede school werkt samen met organisaties voor kinderopvang, sport en cultuur. Bij de Krabbenkooi zijn dat peuterspeelzaal ‘de Kreukeltjes’ en kinderopvang Mamaloe.

Studenten lopen graag stage bij de ABBO-scholen. De contacten zijn persoonlijk en de begeleiding wordt door de stagiaires als zeer prettig ervaren. Zo zullen er gedurende het gehele schooljaar door veel studenten stagelopen ter ondersteuning van de leerkrachten.

Dit jaar hebben Dynamo en De Krabbenkooi elkaar gevonden tijdens het Netwerkdiner van Samen in de Regio. De beroepspraktijkvorming is een belangrijk onderdeel van de opleiding, daar zijn beide partners van Samen in de Regio het mee eens. Men leert vooral door in de praktijk aan de slag te gaan. Dankzij het netwerkmoment in januari mag een jongere van Dynamo alvast ervaring opdoen bij basisschool De Krabbenkooi. Binnenkort zal de persoon aan de slag gaan als stagiaire sportinstructeur! Samen in de Regio wenst je alvast heel veel plezier en succes!