T-Huis kan de plantjes buitenzetten

3 oktober 2022

Match

Tijdens onze bijeenkomsten komen vaak de meest bijzondere matches tot stand. Zo ook deze. Jeanine Hamaker van JEH Coaching kwam naar de Maatschappelijke Beursvloer en had behalve haar coaching methodiek nog geen idee voor een mogelijke andere bijdrage. “Ja, wat stekjes van planten die ik kan aanbieden, maar ik weet niet of ik daarmee iemand blij kan maken.”

Verrassend aanbod

Het is altijd verrassend wie waarmee komt. Want er was dus wel degelijk een geïnteresseerde! Nezos Demirel van WijZijn Traverse Groep sprak met Jeanine over de indicatieloze dagbesteding, het T-Huis. En voor deze locatie konden ze best nog wat plantjes gebruiken.

Indicatieloze dagbesteding

Het T-Huis in Bergen op Zoom is een initiatief van WijZijn Traverse en tanteLouise. Nezos: “Mensen hebben geen indicatie nodig om te kunnen deelnemen. Iedere ouder wordende wereldburger, en in het bijzonder de ouder wordende migrant, is van harte welkom!”

Beperkt sociaal netwerk

Nezos vervolgt: “Waarom een dagbesteding speciaal voor deze ouderen? Veel oudere migranten voelen zich eenzaam. Ze zitten veel thuis en hebben een beperkt sociaal netwerk. En dat terwijl ze wél behoefte hebben contact. Voor een gezellig praatje of voor activiteiten buitenshuis. Door het aanbod van dagbesteding zonder allerlei voorwaarden willen we een bijdrage leveren aan hun levensgeluk.”

Een paar maanden terug werden de plantjes al geleverd. Binnenkort wordt de dagopvang officieel en feestelijk geopend.