Symposium Financieel Fitte Werknemers – ‘niet sexy’ wel noodzakelijk!

27 september 2018

Evenementnieuws

Dat verwacht je niet. Je bezoekt een bijeenkomst van Samen in de Regio, je denkt bijgepraat te worden over werknemers in financiële problemen en ineens … schiet je in de stress! Gelukkig zakte dat al snel en hadden de aanwezigen de praktische tips en de kennis over een werknemer in financiële nood niet willen missen. Een aangename manier om van een ‘niet sexy’ onderwerp in een paar uur tijd heel goed op de hoogte te raken.

Jacqueline Beekman, een duizendpoot in de landelijke arena van het sociale domein en vertegenwoordiger van de Moedige Dialoog, liet in een korte oefening het gevoel van stress ervaren bij alle aanwezigen. Twee minuutjes maar, maar de impact ervan was duidelijk te voelen. Werknemers met financiële problemen ervaren continu stress. Welke invloed het heeft op hun functioneren laat zich niet zomaar raden.

De sprekers gaven heel veel inzicht in wat schuldenproblematiek daadwerkelijk doet met mensen. Een garantie van inkomen is geen garantie om financieel fit te zijn. De presentaties van de experts maakten heel duidelijk hoe noodzakelijk het is, om in hun bedrijf aandacht te schenken aan deze problematiek. De praktische tips waren meer dan welkom en blijken best gemakkelijk te combineren te zijn met de dagelijkse agenda van werkgevers en hun team. “Super handig, het gaat me helpen om meer feeling te krijgen bij deze problematiek”, zo hoorden wij na afloop.

Welke hulp ingeschakeld kan worden en waar die te vinden is, werd uiteengezet. En dat was ook eens goed, want als buitenstaander zou je door de bomen het bos niet meer zien! WijZijn Traverse maakt op verzoek een plan op maat voor bedrijven. “Nooit geweten, goed om op de hoogte te zijn en dat scheelt me heel veel tijd!”, aldus een van de aanwezigen.

Samen in de Regio zette ‘Schuldenproblematiek’ al eerder op de agenda en startte de zogenaamde ‘Denktank’-sessie. Experts op dit gebied zetten in op het voorkómen van schulden en dan moet je jong beginnen. De jongeren zijn zich bijvoorbeeld niet bewust, dat ze met de aanschaf van een telefoon ook direct een schuld aangaan. De partners van Samen in de Regio ontwikkelden in de ‘Denktank’ een les-aanbod op het verzoek van RSG ’t Rijks. Binnenkort gaan 200 leerlingen met deze les aan de slag!

Wilt u meedenken met de Denktank over de schuldenproblematiek, dan kan dat. Bedrijfspartners en maatschappelijke partners kunnen aansluiten. Laat het ons weten, info@sameninderegio.nl .

Met dank aan onze partners en relaties die de inhoud van deze middag tot een succes maakten: Marlies van Lier (FRISpresentaties), Jacqueline Beekman (Moedige dialoog), Paul Bakker (Sallandse dialoog), Peter Heeren (Wijzijn Traversegroep), Marlies Jonkergouw (Schuldhulpmaatje), Rabobank Zuid-West Brabant en fotograaf Dick Vermaas, onze kersverse nieuwe partner!