Succesvolle Denktanksessie Arbeidsparticipatie

27 november 2018

Evenementnieuws

Over arbeidsparticipatie raken we zomaar niet uitgepraat. En toch zeker niet als het aan Ferdinand van Mierlo ligt, Resultaatmanager Arbeidsparticipatie, ISD Brabantse Wal. De medewerkers van de ISD en het Werkcentrum gaven een uitgebreide uiteenzetting over hun werkgebied en hun aanpak. De aanwezigen van externe organisaties gingen in kleine groepen in gesprek over deze aanpak en wisten nauwkeurig aan te geven welke veranderingen en verbeteringen wenselijk zijn, om op de arbeidsmarkt samen echt het verschil te gaan maken.

Nieuwe routes in de aanpak van arbeidsparticipatie
Voor Ad van Rijen, bestuurder van WijzijnTraverse, was het belang van deze bijeenkomst heel duidelijk: ”Het moet anders, de routes naar arbeidsparticipatie. Er zijn nieuwe verbindingen nodig in de routes, om mensen op de juiste plaatsen in te kunnen zetten en hun talenten te benutten. En dat kan als we elkaar beter kennen. Daarom presenteren de ISD en het Werkcentrum Brabantse Wal zich deze ochtend aan u.”

Focus van intern naar extern
Aan het eind van de bijeenkomst nam Ferdinand van Mierlo graag het woord. “Vanochtend realiseer ik me des te meer hoe belangrijk het is, om onze focus van intern meer naar extern te blijven verschuiven. Samen met jullie halen we veel informatie op, om grote stappen te zetten in de aanpak van arbeidsparticipatie. Samen met jullie gaan we graag verbindingen aan. En we beloven, dat we met de input van vandaag plannen gaan maken. Die plannen gaan we met jullie delen. Ik word heel enthousiast van een ochtend zoals deze, allemaal bedankt!”

Agenda Samen in de Regio
En daarom kan de volgende bijeenkomst over arbeidsparticipatie niet uitblijven. We houden u op de hoogte van de agenda in 2019.

We danken onze partner Bouwmensen Zuid-West voor het gastvrije ontvangst op hun locatie.