Succes voor KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN

24 april 2019

Evenementnieuws

Een gastvrij ontvangst met een kop koffie en iets lekkers, vrijblijvend binnen kijken bij een bedrijf of organisatie én kennismaken met een werkgever. Zo ging dat in de eerste editie van KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN, die Samen in de Regio en het Werkcentrum Brabantse Wal organiseerden.

Compliment aan bedrijven en organisaties
Een presentatie over het bedrijf, een rondleiding, een open dag, persoonlijke gesprekken … De aanpak van KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN was bij alle bedrijven en organisaties anders, maar wel met veel aandacht voorbereid. Samen in de Regio en Werkcentrum Brabantse Wal waren positief verrast door de tijd, energie en aandacht, welke de deelnemende bedrijven in de open dagen hebben gestoken. Hierdoor voelden de bezoekers zich welkom, waardoor het makkelijker was om in gesprek te gaan. Het levert een belangrijke bijdrage aan de doelstelling en het succes van KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN.

Oriënteren op de bedrijvigheid van de Brabantse Wal
KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN is een nieuwe en heel prettige manier voor werkzoekenden, scholieren op zoek naar een stageplaats of belangstellenden voor vrijwilligerswerk om zich te oriënteren. Meer dan 100 bedrijven en organisaties op de Brabantse Wal zetten in april hun deuren open. In die week waren er ruim 1.000 ontmoetingen met belangstellenden.

Kennismaking is een kans
De kennismakingen blijken een kans op werk. Bij sommige bedrijven, zoals DHL en de Vliegbasis gingen bezoekers als het ware met een contract de deur uit. De eerste bezoekers van KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN zijn daar al aan de slag. Op andere locaties, waar niet direct vacatures beschikbar waren, zijn werkgevers en werknemers in gesprek. Zij kennen elkaar en dat biedt een ander perspectief dan een brief of een CV op een bureau. Deze week leverde voor deelnemende organisaties bovendien 17 nieuwe vrijwilligers op.

Tweede editie KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN
Succes smaakt naar meer en daar gaan we werk van maken! De tweede editie van KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN staat gepland direct na de zomer, van zaterdag 14 september tot en met zaterdag 21 september. En natuurlijk zijn er aandachtspunten, zaken die beter kunnen en ook daar zetten we op in. Zo gaan we scholen in een eerder stadium over het evenement informeren en hen erbij betrekken. Op de website www.kijkbinnenbijbedrijven.nl gaan de belangstellenden specifiek vermelden uit welke interesse zij een bedrijf of organisatie willen bezoeken.

Bedrijven en organisaties kunnen zich vanaf vanaf 3 juni aanmelden voor de tweede editie van KIJK BINNEN BIJ BEDRIJVEN. Vanaf 12 augustus staat de website open voor de aanmeldingen van de belangstellenden. Deelnemers kunnen rekenen op wederom een uitgebreide communicatie-campagne via social media, outdoor plaatsingen en lokale media.