Succes op afstand voor Kijk Binnen Bij Bedrijven

30 april 2020

Match

Kijk Binnen Bij Bedrijven, de derde editie. Het zou plaatsvinden in de week van 16 maart. Het was ook net de periode van de eerste aankondigingen en veiligheidsoverwegingen rondom het coronavirus. Kijk Binnen Bij Bedrijven kon niet doorgaan. Toch was het niet voor iedereen een ‘helaas’.

Ieder contact is een kans
Belangstellenden en de werkgevers zijn via de website van Kijk Binnen Bij Bedrijven met elkaar in persoonlijk contact. Zij plannen samen de afspraak in om een kijkje te komen nemen. Dat liep al voor de datum van 16 maart. En ook die contacten bieden al allerlei kansen. Dat blijkt wel …

Aan het werk bij Stichting Titurel
Stichting Titurel nodigde een kandidaat uit die bij de aanmelding voor Kijk Binnen Bij Bedrijven haar CV had meegestuurd. In eerste instantie gebeurde de kennismaking op afstand, zoals we daar langzamerhand aan gewend raken. Na een tweede gesprek was het duidelijk. Aangenomen! “Ik heb al een avonddienst meegelopen om de groep te leren kennen. Het is mij goed bevallen en de clienten gelukkig ook!”.

Versterking voor het team van Klaver4
Met Kijk Binnen Bij Bedrijven kan het ook op een andere manier succesvol verlopen. Een kandidaat die zich aanmeldde bij Stichting Klaver4 Zorg & Welzijn stuurde haar CV mee. Hier was Klaver4 zo van gecharmeerd dat ze voordat Kijk Binnen Bij Bedrijven plaatsvond al op gesprek werd uitgenodigd. Een  positief gesprek, aangenomen op de functie Ambulant jeugd – gezinshulpverlener. De proeftijd heeft zij inmiddels succesvol doorlopen!

Fablab in de picture
Bij het Fablab waren ze wat eigenwijs en daar is niks mis mee. De vrijwilligers die zich hadden aangemeld werden al in de week voor 16 maart uitgenodigd. Dat liep zo en dat kwam nu heel goed uit. Een fanatieke vrijwilliger met interesse in de technische kneepjes waar ze bij het Fablab zo van houden, zat daar gelijk op zijn plek. Perfecte match, een technische vrijwilliger voor het Fablab!

Kijk Binnen Bij Bedrijven najaar 2020
Samen in de Regio is positief en kijkt vooruit. Ook in het najaar van 2020 staat gepland dat belangstellenden zich kunnen aanmelden bij bedrijven, organisaties, stichtingen en verenigingen. Natuurlijk moeten we samen de weg vinden om dit te doen op een manier die op dat moment past bij de maatregelen rondom het coronavirus. We zijn benieuwd naar de ideeen die deelnemers daarover hebben. We houden contact!