De Kok Bouwgroep verrast Kip en Apie met donatie

8 november 2021

Match

“Weten jullie nog een lokaal initiatief dat een steuntje in de rug kan gebruiken?”, vroeg Anushka van den Broek van De Kok Bouwgroep onlangs. De Kok Bouwgroep, vastgoedontwikkelaar Novaform en Baas Makelaars vinden het belangrijk om iets terug te doen voor de omgeving waarin ze bouwen. Zo ook rondom het woningbouwproject Nieuw Altere in Halsteren.

Perfecte aansluiting

Natuurlijk gaan bij ons dan de radertjes draaien en vrij snel konden we een aantal van onze partners aan ze voordragen. Stichting Kip en Apie werd als gelukkige gekozen: “We bouwen woningen waar onder andere een aantal jonge gezinnen in gaan wonen. Het maatschappelijke karakter van Kip en Apie sluit daarom heel goed aan bij de nieuwe bewoners van Nieuw Altere.

Verrassend bedrag

Op woensdagmiddag werd op de bouwlocatie aan de Wouwseweg, ten overstaan van de nieuwe gelukkige bewoners, een cheque overhandigd door Paul van de Heuvel, directeur van Novaform Eindhoven en wethouder Barry Jacobs van de Gemeente Bergen op Zoom.

De donatie, maar liefst €4.000, verraste initiatiefneemster Hilde Bruning en penningmeester Peter Verhulst. “Zo! Hiermee kunnen we wel een aantal maanden vooruit voor wat betreft de kinderfeestjes,” aldus Peter.

Proost op de nieuwe bewoners

Na de overhandiging van de symbolische cheque was er aandacht voor een ‘ceremoniële handeling’. Twee van de jonge nieuwe bewoners van Nieuw Altere metselden samen met uitvoerder Ad van De Kok Bouwgroep een aantal stenen op een muur van de woning.

Wij wensen hen, hun ouders en alle buurtgenoten veel woongenot. Voor Kip en Apie hopen wij dat zij nog diverse geslaagde partijtjes kunnen geven!

Kip en Apie

Stichting Kip en Apie organiseert kinderfeestjes voor schoolgaande kinderen van wie de ouders de financiële mogelijkheid hiervoor niet hebben. Peter: “Wij zijn van mening dat ieder kind recht heeft op een feestje. Daarbij hoort ook de traktatie én het cadeautje. Het is daarom ontzettend bijzonder als andere partijen ons hierin steunen.”