Stichting De Kringloper krijgt computers van ABBO

4 april 2022

Match

Een aantal weken terug ontvingen wij van de ABBO en SOM scholen de vraag: “Kunnen wij jullie blij maken met enkele tientallen computerkasten?” Omdat niet veel mensen meer met een pc werken, was dit minder snel gematcht, dan bijvoorbeeld met laptops.

Hergebruik en recycling

IT’er Robby van der Zande: “De afgelopen periode hebben wij diverse devices binnen ABBO (en Stichting SOM) verzameld om hier de bedrijfsdata af te halen en ze te recyclen. Een deel ging naar leerlingen, een deel naar een aantal goede doelen. Omdat een van die partijen lastminute afzag van het afnemen van de computerkasten, hebben we ze over. Hebben jullie interesse?”

Van der Zande vervolgt: “Het gaat om computerkasten met Windows 10. Deze zijn opnieuw geïnstalleerd. De computers zijn niet supersnel, maar ze zijn getest en ze werken. Wij willen op korte termijn de ruimte leegmaken waar ze staan opgeslagen. Mocht er interesse zijn, dan horen wij het graag. Zo niet dan gaan ze eind deze week naar de milieustraat.”

Geschikte plek

Wij namen contact op met Ivo van Eekelen van Stichting De Kringloper. Hij kon ze goed gebruiken. Zowel voor de verkoop als voor onderdelen. Een mooie deal dus! De ‘transactie’ vond enige tijd geleden plaats bij School Oost.