De gemeenten Bergen op Zoom, Moerdijk, Steenbergen, Halderberge, Woensdrecht, Rucphen en Roosendaal nemen als Stedelijke Regio West-Brabant-West (SRWBW) een belangrijke stap naar een Regionale Investeringsagenda (RIA).

In opdracht van werkgroep Stedelijke Regio West-Brabant West organiseerde Samen in de Regio diverse ontmoetingen tussen het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en organisaties met een maatschappelijk karakter. Ook werden er films gemaakt, om de noodzaak van investeren in de stedelijke regio te verduidelijken.

Diverse opnames

Tanca Efe interviewt Erik Ronnes (gedeputeerde Ruimte & Wonen van de provincie Noord-Brabant), Rob Neutelings (voorzitter Raad van bestuur Curio), Richard Thompson (voorzitter VNO-NCW Roosendaal), Steven Adriaansen (burgemeester gemeente Woensdrecht) en professor Jan Rotmans. Hij vraagt ze naar de noodzaak van samenwerken en hun kijk op de stedelijke regio West-Brabant West.

 

Aftermovie van de triple helix netwerkbijeenkomst op 19 oktober 2022:

 

 

 

Interview met wethouders Letty Demmers (Gemeente Bergen op Zoom) en Arwen van Gestel (Gemeente Roosendaal) tijdens de triple helix netwerkbijeenkomst.

 

 

 

Professor Jan Rotmans vertelt over het belang van chaos en crises. Na afloop hiervan beantwoordt hij vragen uit de zaal.

 

 

 

In gesprek: Jack Zagers van VNO-NCW Brabant/Zeeland, directeur van het Da Vinci College Kiki Nieuwkerk, scholier Kars Rademakers, wethouder Arwen van Gestel (Gemeente Roosendaal), wethouder Letty Demmers (Gemeente Bergen op Zoom), professor Jan Rotmans en presentatrice Marlies van Lier.

 

 

Jack Zagers deelt de visie van VNO-NCW Brabant/Zeeland over het verstedelijkingsakkoord.