Stagelopen, hoe gaat dat?

25 oktober 2021

Match

Vanuit Curio Entree ontvingen wij, naar aanleiding van onze wensenactie ter gelegenheid van ons 10-jarig bestaan, de vraag: “Kunnen jullie ons helpen met het goed in beeld brengen van wat je kunt verwachten qua werkzaamheden op een stageplek?” Vaak bleken de verwachtingen van de leerlingen en van de bedrijven waarbij zij terechtkwamen niet overeen te komen.

Een goed beeld

Wij vroegen het Aventurijncollege uit Bergen op Zoom of zij konden helpen met het maken van filmpjes voor de jongeren. In duidelijke taal, helder en vlot. Natuurlijk wilden zij graag helpen met dergelijke video’s, maar toen wij erover doorvroegen, bleek dat de opleiding zelf vaak gebruikmaakt van bestaande video’s.

Precies wat ze zochten

Mentor Vanity Baptiste: “Wij gebruiken voor onze leerlingen de filmpjes van ‘Bekijk je Toekomst’ en deze mogen worden gedeeld.” Deze korte video’s geven goed weer hoe het er in de verschillende sectoren aan toegaat voor jonge stagiairs en leerlingen die een praktijkopdracht hebben. Charlotte Leijs: “Dat was precies wat we zochten. Curio Entree is hiermee enorm geholpen!”

Nieuwsgierig? Bekijk hier de filmpjes per sector:

Jubileumwensen

Omdat Samen in de Regio 10 jaar bestaat, willen wij zoveel mogelijk wensen van onze partners laten uitkomen. Aan het begin van het jaar liet een aantal van onze partners hun wens weten, waarmee wij aan de slag zijn gegaan. Tien wensen; voor elk jaar één. Sommige wensen laten even op zich wachten, anderen zijn vlug geregeld. Met deze match komt er weer een wens uit.