Spinning marathon van Heroes for Heroes

13 januari 2020

Match

“De muziek mag harder!, een tandje meer weerstand!, we gáááááán sprinten. Nu!” Als toeschouwer krijg je zin om ook op een fiets te springen bij de spinning marathon van Heroes for Heroes. Maar vergis je niet. De heroes fietsen zich in het zweet, ze geven alles. Alles om mee te leven met de heroes die elke dag moeten leven met kanker. Heroes for Heroes.

Het Cultuurgebouw van RSG ’t Rijks doet deze dag meer denken aan een sportschool. Een sportschool waar de spirit er goed in zit. Fantastisch hoe gedurende de dag honderden fietsers een of meerdere uren op de spinningfiets stappen en trappen om onderzoek tegen kanker mogelijk te maken. Bedrijven, vrienden en sportliefhebbers fietsen een geldbedrag bij elkaar. Stichting Ankie, Hospice de Markies, Make a Wish, Roparunteam 188 en Vrienden van Amphia zijn de doelen die dit jaar op steun kunnen rekenen. Maar liefst 22.750 euro is de opbrengst van deze dag!

Heroes for Heroes is partner van het netwerk van Samen in de Regio. Dat is de aanleiding, om partners uit het netwerk op te roepen om iets te betekenen voor dit initiatief. Sommige partners zijn al langer bekend met dit evenement. RSG ’t Rijks natuurlijk voor de locatie en hun leerlingen die samen met leerlingen van ABBO basisscholen de Aanloop en School Oost en basisschool de Kreek aftrappen om 11.00 uur. De basisscholen brengen samen een bedrag van 3500 euro bij elkaar, al fietsend en met andere acties op school. Super stoer!

We deden een oproep om prijzen aan te bieden voor de heroes-loterij. In een betrokken netwerk levert zo’n oproep iets moois op. Eco-point levert heel toepasselijk flesjes fietsshampoo, er is een bon voor een heerlijke massage bij Hair&Beauty Lounge, bij Gijs Proost mag  de winnaar langskomen voor een fotoshoot, bij zorgboerderij de Leemberg maakt een heel gezin blij met een tocht op ezeltjes en bij Marskramer in Steenbergen is het leuk shoppen met een cadeaubon in je zak.

En nog meer! ZEP XL en Curio maakten een geldbedrag over en Mandy Godschalk van Doorzicht Coaching stelt een coaching sessie beschikbaar. Er waren ook partners uit ons netwerk, Mepavex, tanteLouise en ABN AMRO Bank die hun hand niet omdraaien voor een uur spinning met een team van collega’s. Helmy Bruning van Gezondzittendwerken.nl nam de presentatie voor haar rekening. Ook organisaties buiten ons netwerk reageerden op onze oproep. Dank aan Lucienne den Brabander Fotografie en X-Performance.

We zijn trots op Heroes for Heroes in ons netwerk en trots op onze partners die met hen meeleven en een steentje bijdragen. Heroes for Heroes kon rekenen op veel belangstelling. Burgemeester Petter was er om de dag te openen, wethouders Barry Jacobs en Andrew Harijgens van gemeente Bergen op Zoom en Lars van der Beek van gemeente Woensdrecht stapten zelfs op de fiets! En niemand minder dan Michael Boogerd nam een uur de spinning instructie voor zijn rekening.

Met de collega’s van Samen in de Regio hebben we ook gefietst. Veel plezier aan beleefd, zaterdag (op de fiets). Zondag bij het opstaan was het plezier iets minder. Maar we zijn er volgend jaar weer bij. Op 16 januari staat de jubileum-editie vanwege het 10 jarig bestaan van Heroes for Heroes gepland!