Social Summer – inspirerend en taboedoorbrekend

5 juli 2022

Evenementnieuws

Hoe inspirerend een bosrijke omgeving kan zijn, bleek wel tijdens onze Social Summer op dinsdagavond 5 juli. De ruim honderd aanwezige partners zorgden bij het ZuidWestHoek College in Ossendrecht voor een goede sfeer inhoudelijke gesprekken.

Luisteren en kijken

Wendy en Marlies maakten bekend dat Samen in de Regio na de vakantie start met een serie Podcasts en Samen in de Regio-TV. Dit doen we samen met onze partners Love for Live en Korb Media. De aanwezigen hadden de primeur van de tune en het beeldmerk.

Na deze bekendmakingen was het tijd voor het ‘echte’ werk: taboeonderwerpen als taal- en geldproblemen.

Taalproblemen in beeld

Bij bedrijven en organisaties is er tegenwoordig gelukkig steeds meer aandacht voor de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers en vrijwilligers. Maar wat vaak niet in beeld is, is hoe taalvaardig men is en of zij daar eventueel problemen van ondervinden. Problemen als stress, hoge werkdruk en fouten door verkeerd lezen.

Taal Werkt!

Mensen durven veelal niet openlijk te vertellen over hun taalachterstand en al helemaal niet als ze niet of heel slecht kunnen lezen en/of schrijven. Daarom is het project Taal Werkt! zo belangrijk. Miriam vertelde de aanwezigen over het bespreekbaar maken van dit probleem en de oplossingen die er zijn. Voor zowel de werknemer als de werkgever.

De Moedige Dialoog

Een ander onzichtbaar probleem onder werknemers – en als gevolg daarvan ook bij werkgevers – kaartte Jacqueline Beekman van De Moedige Dialoog aan: financiële zorgen of geldproblemen. Met een interactieve presentatie werden de aanwezigen geïnformeerd over hoe je geldzorgen bij medewerkers herkent. Men kreeg tips over hoe je dit onderwerp uit de taboesfeer haalt. En kon zelf ervaren hoe stress van invloed is op je functioneren.

Hierna gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek onder leiding van gekwalificeerde tafelhosts over schuldenproblematiek en mogelijke oplossingen. Aan de dialoogtafels ontstonden de eerste waardevolle matches en ook daarna ging het netwerken door onder het genot van een uitgebreid dessertbuffet. Daarbij kunnen we vermelden dat de cupcakes werden gemaakt door Liza uit Afghanistan, deelnemer van VIV.

Gezonde snacks, hapjes en netwerken

De hele avond kon men genieten van gezonde snacks en smakelijke hapjes. Alles met zorg bereid door leerlingen en medewerkers van Curio isk en Our Workflow onder de bezielende leiding van Jacky Masseurs. De drankjes werden verzorgd door Stephan Ardon van Sardonos en twee dames.

Fijn dat we altijd weer kunnen rekenen op de medewerking van onze partners!

Bekijk hier alle foto’s die zijn gemaakt door Gijs Proost (door te klikken op de afbeelding):

2022_Social Summer