Social Summer Event, happening met een boodschap

2 juli 2018

Actueel

Met het Social Summer Event heeft Samen in de Regio donderdagavond 28 juni de zomer ingeluid. Ruim 100 betrokkenen kwamen voor deze gelegenheid naar Brasserie Stella Maris op de Welberg, waar het nuttige met het aangename werd verenigd.

Brasserie Stella Maris is onlangs partner geworden van Samen in de Regio. Presentator John Nijssen opende de bijeenkomst door gastheer Eric Mouwen te interviewen over zijn sfeervolle etablissement in het voormalige kloostergebouw, dat inmiddels al enkele jaren met succes dienst doet als pension voor arbeidsmigranten.

Groei
Vervolgens werd directeur Anita Karremans van Samen in de Regio aan het woord gelaten. Zij vertelde dat de netwerkorganisatie het afgelopen jaar aanzienlijk is gegroeid en belichtte nieuwe initiatieven, zoals de Social Heroes: jonge vrijwilligers die zich de komende tijd  gaan inzetten bij activiteiten in onze omgeving.

Promoten
Anita benadrukte bovendien hoe belangrijk het is om matches tussen partners van Samen in  de Regio goed te promoten en met elkaar te delen. Niet alleen om anderen te inspireren, maar ook om nog meer bekendheid én nog meer samenwerkingen te bewerkstelligen.

Persoonlijk contact
Matches ontstaan vooral door persoonlijk contact en dat schiet er in dit digitale tijdperk nogal eens bij in. Mensen, dus ook ondernemers en bestuurders van instellingen en verenigingen, zoeken in toenemende mate toenadering via social media, chats en e-mail. Ondanks alle voordelen ervan, voelen deze online-communicatiemogelijkheden vaak toch wat onpersoonlijk en afstandelijk aan.

Maatschappelijke thema’s
Alle reden voor Samen in de Regio om netwerkevenementen zoals het Social Summer Event te blijven organiseren, zodat er meer betrokkenheid ontstaat en de deelnemers met elkaar écht het gesprek aan kunnen gaan.  Daarbij worden ook actuele maatschappelijke thema’s aangesneden. Zo is Samen in de Regio dit jaar gestart met denktanksessies over arbeidsparticipatie en schuldenproblematiek.

Succes
En niet zonder succes! Cindy Franken van Vluchtelingenwerk kon namens de werkgroep arbeidsparticipatie vertellen dat er nu al mooie, nieuwe samenwerkingen uit de denktanksessies zijn ontstaan, maar dat ze op zoek zijn naar nog meer verbindingen.
Daarom werd een filmpje getoond waarin kandidaten zich voorstelden en aangaven wat hun talent is. Juist om te laten zien wat zij wel kunnen. Met deze stap hopen zij op een positieve manier in beeld te komen bij potentiële werkgevers.

Een aantal werkgevers in zaal werd hierna gevraagd om hun ervaringen te delen met het in dienst nemen van mensen uit de participatiewet-doelgroep. Dit leverde inspirerende voorbeelden op vanuit de partners tanteLouiseRicohSaver en de Kringloper.

Gesprekstafels en buffet
Aansluitend werd het startsein gegeven voor de gesprekstafels. Er was volop ruimte om onder leiding van een tafelhost het gesprek met elkaar aan te gaan en te luisteren naar wensen, vragen en behoeftes van de partners. En die interactie werkt, want er zijn weer veel mooie matches gemaakt. Na een korte terugblik op de gesprekstafels, was het de hoogste tijd geworden om te gaan genieten van een heerlijk, zomers buffet en om uitgebreid te netwerken.

Evenementen van Samen in de regio worden altijd met, voor én door partners georganiseerd. Zo ook het Social Summer Event.

Dus bedanken we Chris van Klinken voor de sfeervolle foto’s, Eric en Imca van Brasserie Stella Maris voor hun gastvrijheid, ZuidwestTV voor het maken van het filmpje over arbeidsparticipatie, John Nijssen van Publiccom voor de presentatie en alle partners voor hun betrokkenheid en aanwezigheid. Zonder partners geen evenement!