Sociaal ondernemerschap in het DNA hebben

19 mei 2020

In de spotlight

Agmaja Kolman is accountmanager bij Business Post West-Brabant. De organisatie werkt grotendeels zelfstandig maar is wel onderdeel van WVS. Toch werd het postbezorgingsbedrijf apart lid van Samen in de Regio. Het is onder meer een hele mooie manier om in het hele verzorgingsgebied in the picture te komen.

De aansluiting bij Samen in de Regio begon meteen met een match, vertelt Agmaja. “Ik kwam in gesprek met Anita Karremans, de directeur van Samen in de Regio, waarbij ook ter sprake kwam dat  zij de flyers van Kijk Binnen bij Bedrijven verspreid wilden hebben. Dat is één van de vele activiteiten die het netwerk te bieden heeft. Ik zei dat dit een mooie taak was voor Business Post West-Brabant en dat dit gelijk een mooie match zou zijn. Daar zeiden wij beiden natúúrlijk ja op. Voor ons meteen dé kans om uitgebreid aan het brede netwerk te worden voorgesteld.”

Daarin voelt de accountmanager zich zeker niet teleurgesteld. Ze is blij met de proactieve en zeer betrokken wijze waarop het Samen in de Regio team zich inzet en de nieuwe kansen die dat biedt. “We bezorgen met ruim 100 medewerkers dagelijks in heel West-Brabant de post voor bedrijven en organisaties in West-Brabant en Tholen. We hebben zo’n 180 klanten en dat mogen er gerust nog meer worden, we kunnen het aan.”

Positief verrast

Er zitten natuurlijk hoge maatschappelijke doelstellingen achter deze postbezorging, net als bij WVS. Het werk wordt verzorgd door mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt en precies dat is één van de doorslaggevende redenen om er klant te worden. Bedrijven die MVO werkelijk belangrijk vinden, laten deze diensten graag hier verzorgen. Ze zijn vroeg of laat ook aangenaam verrast door de betrokken wijze waarop dit gebeurt. Agmaja: “Onze mensen zijn zó blij met de kansen en het werk, ziekteverzuim is hier zeer beperkt. En we pakken alles heel snel op, de lijntjes zijn super kort. Een prettige bijkomstigheid is dat, doordat onze focus op de regiopost ligt, onze tarieven gunstig zijn. Al is dat voor veel klanten hoogstens een bijkomend voordeel.”

DNA

Sociaal ondernemen zit Business Post West-Brabant van oudsher in het DNA. “Dat is ook precies waarom we zo goed aansluiten bij de Samen in de Regio aanpak”, licht de accountmanager toe. “Hier staan mensen centraal, we zijn ontzettend trots op ons team. De kern is door samenwerken en krachten bundelen iets goeds presteren waar je trots op kunt zijn. Precies dát gebeurt ook als je deel uitmaakt van het Samen in de Regio netwerk. Daar word je in opgenomen en het levert altijd wat op. Zelfs iedere bijeenkomst zorgt voor nieuwe, interessante contacten.”

Ze is vol lof en raadt het lidmaatschap anderen ook echt aan. “Het is laagdrempelig en toch heel waardevol, ook maatschappelijk. Eigenlijk lijd je als bedrijf gezichtsverlies als je er niet bij