School Oost viert feest met heel de wereld!

20 juni 2019

Match

Wist je dat 22 april een belangrijke feestdag is in heel de wereld? Het is de dag van de Aarde, Earth Day. Cargill slaagt er elk jaar in om deze wereldse dag heel dichtbij te brengen, in de regio. Binnen het netwerk van Samen in de Regio vinden zij elk jaar een partner met wie zij samen Earthday vieren.

Medewerkers van Cargill waren dit jaar op school Oost. School Oost heeft natuur- en milieu educatie hoog in het vaandel staan. Dat vind je terug in de lessen en ook op het schoolplein. En wat extra hulp en kennis is dan altijd welkom. Cargill bood hen aan, om de regentonnen die de school al zolang op hun lijstje had staan, mogelijk te maken. Een medewerker van de technische dienst kwam mee om de waterpomp in de waterpartij te vervangen. Wat een luxe om een paar helpende handjes erbij te hebben. Earth Day was nog nooit zo leuk voor School Oost.

Als kers op de taart bereidde Cargill ook een gastles voor. Voor de kinderen van groep 7 is een tarwekorrel nooit meer zomaar een graan. Ze weten precies welke producten Cargill uit een tarwekorrel haalt en welke beroepen je kunt uitoefenen bij Cargill. “Het was een leuke interactieve les met enthousiaste kinderen. We hebben genoten van deze ochtend op School Oost.”, vertelt Reinout van Zevenbergen van Cargill. Saskia van Loon, directeur van School Oost, laten weten dat het ook voor hen heel geslaagd was. “Enorme dank!”.