Samen in de Regio mag 8.000 taarten weggeven

23 december 2020

Match

Maar liefst 8.000 taarten mochten wij uitdelen aan onze partners in de zorg. De taarten zijn bedoeld voor personeel, cliënten en/of bewoners van zorginstellingen op de Brabantse Wal en voor kwetsbare doelgroepen die bij welzijnsorganisaties in beeld zijn. Mensen die zich hebben ingezet om betere zorg te bieden in tijden dat dit zo hard nodig was. En voor bewoners en cliënten voor wie het afgelopen jaar extra zwaar is geweest.

Op woensdag 23 december gingen we met ons team onderweg naar de kleinere zorglocaties in ons netwerk met onze auto’s vol taarten. Een paar uur eerder, om 7.00 uur al, hadden chauffeurs van Mepavex de eerste vrachtwagen geladen en gingen daarmee op pad naar de grote locaties, waar soms wel honderden taarten werden geleverd.

Dank aan Maître Paul

Via partnerorganisatie Betrokken Ondernemers Breda kregen wij de mogelijkheid om de duizenden taarten weg te geven. Het is een schenking van de curator in het faillissement van Maître Paul. Dit in Tilburg gevestigde bedrijf produceert al meer dan dertig jaar diepvriesgebak. Maître Paul maakte onderdeel uit van Châteraisé, een Japans merk voor exclusieve patisserie.

Hart onder de riem

We brachten de taarten in heel de regio bij partners  in de zorg. Personeel en cliënten van o.a. WijZijn Traverse, tanteLouise, Anna voor Zorg, Stichting Vluchtelingenwerk, BWI, het Soepproject, WVS, en diverse zorgboerderijen waren heel blij. Anita Karremans: “Wij zijn dankbaar voor de samenwerking met Betrokken Ondernemers Breda en voor de donatie van curator Bart van Logtestijn van Rassers Advocaten, omdat wij zo op een feestelijke én smakelijke manier de organisaties een hart onder de riem kunnen steken.”

Persoonlijk contact en verbinding

In 2020 had Samen in de Regio veel betekenisvolle evenementen willen organiseren, waarbij persoonlijk contact en verbinding centraal staat. Anita: “Dat verliep dit jaar dus iets anders en de samenwerking vond vooral op afstand plaats. Ondanks dat, hebben wij mooie verbindingen kunnen maken. De taarten zijn een heerlijke traktatie én een goede manier om de mooie momenten te vieren. Dat doen wij graag.”