Samen in de Regio krijgt € 20.000,00 van het Oranje Fonds

8 april 2019

Actueel

Samen in de Regio is de netwerkorganisatie die maatschappelijk verantwoord ondernemen gemakkelijk en laagdrempelig maakt. Samen in de Regio is actief in de gemeente Steenbergen en Bergen op Zoom. En onlangs besloot de gemeente Woensdrecht aan te sluiten bij het netwerk. Samen in de Regio krijgt een bijdrage van € 20.000,00 van het Oranje Fonds, om ook in Woensdrecht een hecht netwerk te bouwen. Nu de drie gemeenten zijn aangesloten zijn er bovendien des te meer kansen om Brabantse Wal-breed in te zetten op samenwerkingen met een maatschappelijk karakter.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Bij maatschappelijk betrokken ondernemen gaat het om het uitwisselen van kennis, mankracht en faciliteiten en wel met gesloten beurzen. Steeds meer bedrijven en organisaties willen een maatschappelijke meerwaarde leveren voor hun omgeving. Maar ze weten daar niet altijd invulling aan te geven. Samen in de Regio organiseert bijeenkomsten, adviseert en verbindt ondernemers, overheid, onderwijs en maatschappelijke organisaties met elkaar. Zij leren elkaar kennen en dan is het heel makkelijk te ontdekken wat je voor elkaar kunt betekenen. “Zo creëren we met het netwerk een hechte regio waar het fijn is om te leven en te werken”, vertelt Anita Karremans van Samen in de Regio.

Het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.